Rettigheder

TV 2 dropper Counter-Strike

Som led i spareplanen har TV 2 besluttet at spare rettighederne til e-sporten Counter-Strike væk

I de senere år har TV 2 været tæt forbundet med e-sporten Counter-Strike, men fra årsskiftet slutter det samarbejde.

Det har TV 2 i dag orienteret medarbejderne om på et medarbejdermøde.

Over for Journalisten bekræfter sportsdirektør Frederik Lauesen, at rettighederne forsvinder.

”Selve kampene kan også ses gratis på platformen Twitch, så på den måde har forretningen ikke været lige til højrebenet,” forklarer han.

Hypen er aftaget

TV 2 har satset på at give Counter-Strike et særpræg ved at hive kyndige værter ind til at kommentere kampene, men ifølge Frederik Lauesen har det ikke været nok til at gøre det til en bæredygtig forretning for en kommerciel tv-station.

Med til historien hører også ifølge Frederik Lauesen, at især det tidligere danske storhold Astralis i længere tid har haft en svær periode rent spillemæssigt.

Og selv om andre danske hold og spillere er klatret op ad verdensranglisten, er hypen om at se Counter-Strike på flere måder aftaget for TV 2.

”Ligesom med klassiske sportsrettigheder er det klart, at de jo grundlæggende falder i vigtighed, alt efter hvor attraktivt det er. Og jeg har været med i mange år, så jeg ved også godt, at nogle gange er det håndboldkvinderne, der er allerbedst, og så kan det efterfølgende være håndboldmændene,” siger Frederik Lauesen.

”Den der kæmpe eufori omkring Astralis og de andre gode danske hold er der ikke helt mere, og i det lys er det en lille smule mindre interessant. Det går op og ned i showbiz,” fortsætter han.

Skal gøres eksklusivt

For nylig var kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) på besøg hos netop Astralis i forbindelse med præsentationen af e-sportsanalysen fra Dansk Industri. Den konstaterede, at e-sport er et område i vækst, der beskæftiger omtrent 3.000 fuldtidsstillinger i Danmark og bidrager til BNP med knap 4,3 milliarder kroner.

Og Frederik Lauesen vil da heller ikke lukke døren endegyldigt for e-sportsrettigheder på TV 2, men som udgangspunkt er det lige nu ikke attraktivt at betale rettigheder for et produkt, der deles ud gratis.

”Hvis det skal være en mere klassisk broadcaster som os, skal vi have en eller anden form for eksklusivitet. For det er svært at konkurrere med, selv om vores dygtige eksperter og værter har givet det personlighed, som var vores måde at forsøge at forædle det på,” siger Frederik Lauesen.

Selv om rettighederne udløber ved årsskiftet, har TV 2 sikret sig rettighederne til PGL Major-turneringen i København, som finder sted i foråret, skriver TV 2 Echo på sin Facebook-side. Det bliver ifølge TV 2 Echo den sidste CS:GO-turnering på TV 2.

0 Kommentarer