Fyringer

TV 2 afviser frivillige fratrædelser ved sparerunde

DJ-tillidsfolkene vil kræve, at DJ-medlemmer får samme vilkår som de ansatte i nyhedsafdelingen, der i maj var igennem en omfattende fyringsrunde

Det bliver ikke muligt for TV 2-ansatte at søge om en frivillig fratrædelse i forbindelse med den kommende sparerunde på tværs af TV 2’s afdelinger.

Det sagde topdirektør Anne Engdal Stig Christensen ifølge Journalistens oplysninger i går til medarbejderne på TV 2 på et medarbejdermøde.

Nedskæringerne og eventuelle fyringer kommer til at ske i alle afdelinger på TV 2 bortset fra nyhedsafdelingen, som var igennem en omfattende runde nedskæringer i maj.

Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten bekræfter over for Journalisten, at det blev sagt på gårsdagens møde.

”Ja, det siger direktionen, og nu afventer vi lige og ser. Er der nogen, der overvejer at gå frivilligt, regner vi med, at de tager fat i nogle af tillidsfolkene, og så tager vi den derfra,” siger han.

Ved fyringsrunden i nyhedsafdelingen var det muligt at søge om frivillig fratrædelse, hvilket ifølge Journalistens oplysninger førte til flere situationer, hvor ledelsen ikke ville imødekomme ønskerne eller udviste modvilje over for ønskerne.

Ved den fyringsrunde var det primært DJ-medlemmer, der blev ramt af nedskæringerne.

Vil have samme vilkår

I den nuværende sparerunde kan nedskæringerne ramme mange forskellige afdelinger af TV 2, hvor medarbejderne enten er organiseret i andre fagforbund eller ansat på andre vilkår.

Men også DJ-medlemmer i eksempelvis sportsafdelingen, marketing eller kommunikation risikerer at blive ramt i fyringsrunden.

Og derfor vil tillidsrepræsentanterne på DJ-området insistere på, at DJ-medlemmer får samme rettigheder som de ansatte i nyhedsafdelingen:

”Der er ikke nogen af vores medlemmer, der skal stå ringere, hvis de bliver opsagt, end dem, der var i nyhedsafdelingen. Det duer ikke, hvis du er i marketing eller sporten, at du ikke får de samme vilkår,” siger Lennart Sten.

Fyringsrunden kommer ikke til at ramme nyhedsafdelingen i denne omgang, men TV 2 oplyser til Journalisten, at det endnu er uklart, hvor og hvor mange der skal opsiges.

Sparerunden kommer i forlængelse af et halvårsregnskab, hvor TV 2 har haft højere tilbagegang i annonceomsætningen på de traditionelle platforme end ventet.

I den forbindelse har TV 2’s finansdirektør, Carsten Topholt, kaldt fyringsrunden for ”rettidig omhu”, og han udtaler til TV 2, at brugerne ikke vil opleve TV 2’s produkter som forringede, men ”tværtimod opleve et stærkere produkt”.

45 fratrædelser i maj

Den seneste fyringsrunde på TV 2 foregik i foråret, hvor 22 medarbejdere i nyhedsafdelingen endte med at blive opsagt.

Der var tale om 10 faste medarbejdere og 12 løst tilknyttede ansatte.

I flere tilfælde havde TV 2 haft mulighed for at tilbyde medarbejderne en anden tilknytning, end de havde i forvejen.

Ud over dem, der blev opsagt, indgik 23 medarbejdere en aftale om frivillig fratrædelse.

0 Kommentarer