Truet, lokket og intimideret. #Metoo-vidnesbyrd fra fire årtier

Først var der afsløringerne af filmproduceren Harvey Weinsteins behandling af unge, kvindelige skuespillere. Siden kom en bølge af #metoo-sager om seksuelle krænkelser i mediebranchen – især i USA og Sverige.

Men i den danske medieverden har der stort set ikke været nogen vidnesbyrd.

Men historierne findes. Og nu står de første frem.

Journalisten har interviewet fem kvinder, der fortæller deres historie om uønskede seksuelle tilnærmelser. Og hvordan de prøvede at håndtere sagen. Beretninger, der dækker fire årtier.

 

Mette Nøhr Claushøj:
”Jeg var 22 år, og han var meget ældre end mig”

På et seminar med redaktionen tog en redaktionssekretær pludselig den 22-årige Mette Nøhr Claushøj på låret. Da hun afviste ham, sagde han, at ”han ville gøre helvede hedt for hende på redaktionen”. Han husker ikke episoden.
LÆS: Mette Nøhr Claushøjs historie
Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

 

Anne Lea Landsted:
”Jeg stod med en mand, som jeg troede var min chef”

Anne Lea Landsted var ung journalist, da hun pludselig befandt sig på et hotelværelse i England, hvor hun skulle dele seng med sin chef. ”Jeg spurgte, om han kun havde taget mig til London for at komme i seng med mig. Han sagde, at 'sådan gjorde man',” forklarer hun.
LÆS: Anne Lea Landsteds historie
Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

 

”Pia”:
”Han forklarede, at han altid var på udkig efter nye talenter”

Som nyuddannet journalist mødte Pia en DR-chef, der sagde, hun ”virkede dygtig”. Dernæst gav han hende nummeret på sit hotelværelse. ”Bagefter tænkte jeg på, om han gjorde det, fordi han havde oplevet, at det virkede på andre,” siger hun.
LÆS: ”Pias” historie
Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

 

Anni Pape:
Sådan satte Anni en stopper for manden, der sexchikanerede hende 

Anni Pape blev som praktikant på Aktuelt chikaneret groft af en ældre medarbejder. Med kollegernes opbakning fik hun sat ham på plads. Hun advarer mod, at chefer og medarbejdere på samme arbejdsplads går i seng med hinanden.
LÆS: Anni Papes historie
Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

 

Kirsten Erlendsson:
”Han udnyttede sit job til noget intimt”

Kirsten Erlendsson var alene med en kollega på BT, da han sagde, at hun skulle sætte sig på hans skød. ”Jeg følte mig meget intimideret,” siger hun i dag. ”Problemet med den slags sager er, at der ikke er vidner. Og hvem ville tro på det, jeg sagde?”
LÆS: Kirsten Erlandssons historie
Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

 

Kopier link
data_usage
chevron_left
chevron_right