Top 10 til bedre billeder

"Jo mindre jeg siger til fotograferne, desto bedre bliver billederne," forklarer en lettere fortvivlet redaktør på et gå-hjem-møde arrangeret af Journalistforbundet sidste uge.

"Jo mindre jeg siger til fotograferne, desto bedre bliver billederne," forklarer en lettere fortvivlet redaktør på et gå-hjem-møde arrangeret af Journalistforbundet sidste uge. Kommunikationen mellem journalister/redaktører og freelancefotografer kan være en svær nød at knække. Det kan de fleste, der har prøvet skrive under på. Derfor fortalte Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, og Peter Thornvig, fotografernes formand, hvordan, de mener, man kan gøre billedsiden bedre i blade, der ikke har den daglige kontakt med fotografer og benytter sig af freelancefotografer.

Det kom der en top 10-liste med gode råd ud af:

1. Giv altid feedback, både godt og skidt.

2. Altid forberedelse, ingen foto uden dialog

3. Fotografen med i den redaktionelle proces

4. Fotografen skal have medansvar i bladet

5. Hav en billedpolitik 

6. Prioriter fotoopgaver

7. Kreative opgaver til alle fotografer

8. Samarbejdet skal inspirere

9. Klare aftaler

10. Fotomøder.

For fotografer er denne top 10 logisk for et godt samarbejde og et blad med gode billeder. Men det er sjældent, at freelancefotografer bliver integreret i den redaktionelle proces. Min opfordring til alle blade, der benytter sig af freelancefotografer, er at invitere dem med til relevante redaktionsmøder. Det er en god start, og det kan betale sig.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right