Ekstra Bladet

Tillidsrepræsentant: Qvortrups exit kom ikke som et chok

Knud Brix er i eftermiddag blevet præsenteret som ny ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet

Her til eftermiddag blev medarbejderne på Ekstra Bladet indkaldt til et personalemøde, der skulle finde sted 45 minutter senere.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortrup var ikke til stede. Det var til gengæld administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, og Ekstra Bladets journalistiske chefredaktør Knud Brix.

De kunne fortælle, at Henrik Qvortrup ikke længere er chefredaktør for Ekstra Bladet, og at Knud Brix overtager posten.

En nyhed, der ikke ligefrem kommer som et chok for medarbejderne på Ekstra Bladet, fortæller tillidsrepræsentant Jimmi Willemoes.

”Da mødet starter havde folk lagt to og to sammen. Folk var ikke grundlæggende overraskede over, at Henrik Qvortrup er væk, men er overraskede over, at det er kommet så hurtigt.”

Henrik Qvortrup blev udpeget som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet i juli, efter at hans forgænger Poul Madsen havde forladt avisen i april. Der skulle nye boller på suppen for JP/Politikens tabloidavis, og i november præsenterede chefredaktionen sin nye strategi, der var underskrevet af Henrik Qvortrup og kommerciel direktør Signe Skarequist.

”Personligt havde jeg tænkt, at han havde noget tid til at arbejde med den strategi, han har fremlagt,” siger Jimmi Willemoes.

Har ikke været synlig nok

Ifølge Jimmi Willemoes har der ikke været nogen indikationer på, at Henrik Qvortrup var på vej ud ad døren. Men fra medarbejdersiden er ledelsen blevet gjort opmærksomme på de rapporter, der er kommet i forbindelse med Ekstra Bladets medarbejdertilfredsundersøgelse før jul og arbejdspladsvurderingen lige efter nytår, fortæller han.

“Der var et problem med mistillid til ledelsen, og tilfredsheden var ringe,” siger Jimmi Willemoes.

”Vi har rejst problematikken flere gange overfor ham. Der har været peget på, at han ikke har været synlig nok,” tilføjer han.

Udadtil har Henrik Qvortrup været ret synlig som chefredaktør, og det er vel næppe gået nogens næse forbi, at han har været i coronaisolation i Thailand, eller hvad han har fået i morgengave efter sit bryllup?

”Det har jo ikke noget med den redaktionelle linje at gøre. Han har siddet på sit kontor, når han har været her, og vi har påpeget flere gange, at medarbejderne gerne ser, at deres leder går rundt og snakker med dem.”

Har I henvendt jer til ledelsen om nogle konkrete ting og sagt ’at det her går simpelthen ikke’?

”Der har ikke været nogle deciderede ting, hvor vi har sagt, at det ikke går, og der har ikke været revoltestemning derinde. Den overraskelse, der alligevel er, kommer nok over, at det allerede sker nu,” siger Jimmi Willemoes.

Vil hellere journalistikken

Henrik Qvortrup understreger i en pressemeddelelse fra JP/Politikens Hus, at han er stolt af den strategi, der er blevet udarbejdet.

”Men det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen”, siger Henrik Qvortrup, der fremover vil levere faste politiske analyser til Ekstra Bladet og holder fast i sin tjans på Ekstra Bladets mediepodcast Q&Co.

Stig Ørskov fremhæver, at Ekstra Bladet havde brug for en ny strategi, som Henrik Qvortrup har leveret.

”Vi anerkender, at Henrik brænder mere for journalistikken end det ledelsesmæssige. Og derfor er vi også enige i behovet for en ledelsesmæssig justering”, siger Stig Ørskov.

Har brug for ro

Det seneste år har været turbulent for Ekstra Bladet, siden Poul Madsen forlod posten som ansvarshavende chefredaktør.

Da Henrik Qvortrup blev udnævnt som afløser, forlod journalistisk chefredaktør Kristoffer Eriksen også avisen. Da kalenderen ramte midten af sommeren havde 15 medarbejdere forladt arbejdspladsen på ganske få måneder, hvilket vakte bekymring hos den tidligere tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet, der kaldte det en åreladning af talent.

I efteråret blev Knud Brix ansat som journalistisk chefredaktør, og kort efter præsentationen af den nye strategi, som langede ud efter den tidligere ledelse, blev det meddelt, at chefredaktør Pernille Holbøll havde fået nyt job og ikke ville vende tilbage til Ekstra Bladet.

I dag består ledelsesholdet af ansvarshavende chefredaktør Knud Brix, ledende redaktionschef Anders Borup og Signe Skarequist.

Og fra medarbejdersiden er der blevet snakket om, hvad der er brug for nu.

”Der skal ro på. Det har vi brug for, og det har vi også givet videre til den øverste ledelse. Med den her beslutning, og de valg der er truffet, har vi brug for at få tid til at lave Ekstra Bladet og ikke bekymre os om alt det andet rundt omkring,” siger Jimmi Willemoes.

0 Kommentarer