Tastefejl fik Christiansborg-journalister til at bede Bog & Idé i Vejle om en kommentar

For knap to uger siden begyndte Bog & Idé i Vejle at få sms’er og opkald fra politiske journalister, der havde fået et forkert telefonnummer

Der blev besynderligt travlt ved telefonen i Bog & Idé i Vejle for omkring to uger siden.

Der begyndte at tikke opkald og sms’er ind fra nogen, der slet ikke var interesserede i bøger. Det var i hvert fald ikke derfor, de tog kontakt til butikkens telefonnummer. Det var i stedet journalister, der gerne ville have kommentarer om dansk politik.

Anita Blaabjerg, der er salgsassistent i Bog & Idé Vejle, fortæller, at de fleste ikke rigtigt introducerede sig selv, da de spurgte efter en Peter.

”Jeg tænkte bare, at det var et firma eller et eller andet, der havde oplyst forkert nummer på en medarbejder på deres hjemmeside,” siger hun.

Opkaldene startede allerede i forrige uge, og i sidste weekend tog det til med henvendelser, Det var på det tidspunkt, Joy Mogensen trak sig som kulturminister, og der gik det op for medarbejderne i Bog & Idé i Vejle, at aktiviteten havde noget med regeringen at gøre.

”Jeg kunne se ud fra sms’erne, at de skrev i weekenden og spurgte efter en kommentar fra Joy Mogensen eller Mette Frederiksen,” siger hun.

Og det havde ganske rigtigt noget med regeringen at gøre. Det var journalister, der ville have fat i den ledende presserådgiver i Statsministeriet, Peter Utzon Berg, der startede i sin stilling i denne måned.

Fik aldrig svar

En af journalisterne var Mads Bisgaard, redaktionschef på TV 2’s politiske redaktion.

En af hans sms’er lød, at det ville være betryggende med blot en lille skriftlig tilkendegivelse af, at presseenheden ville vende tilbage senere på aftenen. Den tilkendegivelse kom aldrig. En uge senere kom der så en sms fra nummeret:

”Dette er Bog & Idé Vejle,” lød det.

”Jeg blev lidt paf over det,” siger Mads Bisgaard, der understreger, at det for ham er en sjov historie.

”Jeg prøvede at få fat i Peter på det nummer i over et døgn. Jeg endte med at få fat i nogle andre i Statsministeriet, men jeg nåede da at tænke, at det var lidt flabet, at han ikke svarede på henvendelserne,” tilføjer han.

Nummer kodet forkert ind hos Statsministeriet

Mads Bisgaard er dog ikke den eneste, der aldrig fik et svar fra Peter Utzon Berg på grund af nummerforviklingen.

Anita Blaabjerg har i løbet af den seneste uges tid besvaret omkring fem af den slags opkald og cirka 15 sms’er fra journalister.

”Det har ikke været irriterende, og folk har givet ret hurtigt op, når vi siger, at Peter ikke er her,” siger hun.

Statsministeriet oplyser til Journalisten, at nummerforviklingen skyldes, at der er blevet lavet en tastefejl i et it-system. Den betød, at Peter Utzon Berg var blevet oprettet med et forkert nummer, og det er det nummer, der er blevet udleveret.

0 Kommentarer