Store medier var ikke inviteret: ”Regeringens pressemøder har udviklet sig til en reklame-happening for tv”

Det møder kritik fra politisk redaktør Thomas Funding fra Avisen Danmark, at regeringen kun inviterede få udvalgte medier til dagens pressemøde om en grøn skattereform

Langtfra alle medier var inviteret med, da regeringen mandag klokken 10 præsenterede sit udspil til en grøn skattereform.  Kun DR, TV 2 og Ritzau kunne være fysisk til stede for at stille spørgsmål.

Ifølge Skatteministeriet var rummet nemlig ikke stort nok til, at coronarestriktionerne kunne overholdes, hvis der var flere medier til stede.

Men den køber Thomas Funding, politisk redaktør på Avisen Danmark, ikke.

”Hvis man havde et ønske om at give pressen adgang, så ville man kunne det. Andre låner sig ind i Eigtveds Pakhus, der har en stor sal klar alene til det – det er bare spørgsmål om at ville det,” siger han og tilføjer:

”Men de pressemøder er i forvejen ved at være en joke.”

I forvejen til grin 

Ifølge Thomas Funding er det principielt problematisk, at ikke alle medier får fri og lige adgang til at møde op og stille spørgsmål på regeringens pressemøder.

Han mener ikke, at regeringen reelt er interesseret i at få en fagligt velfunderet diskussion.

”Regeringens pressemøder har udviklet sig til en reklame-happening for tv, mere end et reelt ønske om at give pressen mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere,” siger han.

Ud over DR, TV 2 og Ritzau var også Scanpix inviteret for at fotografere.

Tror du, det får konsekvenser for jeres dækning, at I ikke kan være der og stille spørgsmål?

”Igen er det egentlige problem, at pressemøderne har udviklet sig til en tv-happening. Så nej, de pressemøder er langt hen ad vejen i forvejen til grin.”

De små kan blive klemt 

Sten Kristensen, pressechef i Skatteministeriet, oplyser til Journalisten, at de ud over invitationerne til DR, TV 2 og Ritzau har tilbudt alle medier interviews.

”Så jeg synes ikke, det er noget problem. Men det er da klart, at vi også kunne have valgt en anden model, men jeg synes, at det her også fint kan fungere. Og ja – vi glæder os også til, at tingene bliver normale igen,” skriver han.

Men Thomas Funding er bekymret for, at især mindre medier vil blive sendt videre til en ordfører i stedet for skatteminister Morten Bødskov.

”De store skal nok komme til fadet, men de små kan blive klemt og dermed misse en mulighed for at stille relevante spørgsmål til ministeren,” siger han.

 

0 Kommentarer