Nedskæringer

Stor fyringsrunde på Bonnier i Danmark

”Rystet er nok det helt rigtige ord at bruge,” siger tillidsrepræsentant om dagens fyringer

Bonnier Publications har i dag opsagt 13 redaktionelle medarbejdere.

Det oplyser Elisabeth Halmø, som er EVP og CCO for Bonnier Publications til Journalisten.

Det sker i forlængelse af, at Bonnier sammenlægger de to titler inden for sundhed og træning, Aktiv Træning og I Form, som led i den digitale omstilling.

Derudover rammer sparerunden også stillinger på Komputer for Alle, Digital Foto, Historie og Bo Bedre, oplyser Elisabeth Halmø.

”Vi mærker, at vi er i en krævende markedssituation med ændrede markedsvaner, og det er medvirkende til, at vi har et øget behov for at fokusere vores redaktionelle indsats,” fortæller hun.

Flest DJ-medlemmer opsagt

Tillidsrepræsentant Allan Numelin Bjørnholdt fortæller, at 10 af de opsagte medarbejdere er på DJ-overenskomst.

Bonnier Publications fastholder medarbejdere i hele opsigelsesperioden, så medarbejderne vil i mellem tre til ni måneder fortsat være tilknyttet huset afhængigt af deres anciennitet.

Allan Numelin Bjørnholdt fortæller videre, at der i huset er åbenhed om tallene, og at flere medarbejdere har fornemmet, at noget var på vej:

”Vi får jævnligt orienteringer om, hvordan det går, og havde nok regnet ud, at der skulle ske noget, men jeg tror, omfanget er kommet bag på de fleste. Rystet er nok det helt rigtige ord at bruge,” siger han.

Han beskriver også en ubehagelig arbejdsdag, hvor man i dag har kunnet se medarbejdere forlade mødelokaler kede af det.

”Uden vores medvirken har der været kigget på mulighederne for at flytte medarbejdere rundt, og det har man ikke haft i videre omfang. Der er rykket en lille smule rundt, men ikke meget,” siger han.

Skåret ind til benet

Bonnier er ifølge tillidsrepræsentanten allerede skåret ind til benet:

”Så når man afskediger nogen i dag, er der nok tale om nogle chefer, der sidder med armen på ryggen og får at vide, at de skal skære ned,” siger han.

I de kommende dage vil tillidsværket forsøge at følge op hos de opsagte DJ-medlemmer og forsøge at hjælpe dem godt videre.

Fremover bliver den samlede titel for de to sammenlagte træningsmagasiner I Form.

I en pressemeddelelse fortæller selskabet også, at man nedlægger den svenske udgivelse Militär Historia for at fokusere på husets øvrige titler inden for det nicheområde.

0 Kommentarer