
Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) indkaldte onsdag til stormøde forud for medieforhandlingerne. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
I næste uge er de mest indflydelsesrige stemmer i mediebranchen inviteret til stormøde i Kulturministeriet.
Her vil kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) samle input som optakt til forhandlingerne om en medieaftale, lyder det i invitationen til arrangementet, som Journalisten har set.
Også folketingspartiernes medieordførere vil være til stede på stormødet onsdag, hvor man ønsker at “blive klogere på branchens prioriteter og udfordringer,” skriver kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i invitationen.
Kulturministeriet oplyser til Journalisten, at man har inviteret 20 interessenter på medieområdet i alt.
De 20 inviterede interessenter er:
- TV 2
- TV 2-regionerne
- Det Danske Filminstitut
- Medierådet for Børn og Unge
- Danske Medier
- Danmarks Journalistforbund
- Producentforeningen
- Dansk Erhverv
- Nye Medier
- Copydan
- Grakom (Grafisk Kommunikation og Medier)
- SAML (Sammenslutningen af Medier i Lokalsamfundet)
- Danske Mediedistributører
- Center for Podcasting
- RettighedsAlliancen
- Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier
- SLS (Samarbejdsforum for danske lytter- og seerorganisationer)
- Netflix
I et interview med Avisen Danmark præsenterede Ane Halsboe-Jørgensen i september regeringens prioriteringer forud for medieforhandlingerne, som er udset til at gå i gang inden udgangen af 2021.
Støtte til lokale medier
Her nævnte ministeren blandt andet, at man gerne vil samle danskerne om en stærk public service og styrkede regionale og lokale medier.
”Vi har brug for medier, som understøtter den offentlige samtale. Medier, som kontrollerer magthaverne. Medier, som danner og uddanner. Medierne skal gøre det på vegne af et samlet land, og på en måde hvor vi bliver knyttet sammen i stedet for at blive revet fra hinanden. Der er noget i tiden, som gør, at diskussionen om medier er anderledes end ved de foregående medieforlig,” siger Ane Halsboe-Jørgensen til Avisen Danmark.
I interviewet bemærkede kulturministeren også, at regeringen ikke er klar til at lægge yderligere penge i kassen til fordeling af mediestøtte, men at finansieringen til lokale og regionale medier i stedet vil ske gennem en omprioritering af de eksisterende midler.
Fra Dansk Journalistforbunds side sendte man en ønskeseddel i ministeriets retning i juni måned, hvor man også lagde vægt på lokale og regionale medier og mere public service. Journalistforbundet efterlyser dog også mere støtte til innovation.
Ønskerne fra de private medier i Danske Medier fokuserer på flere af de samme områder, men udmønter sig også i en række konkrete forslag.
Blandt andet foreslår man fra Danske Mediers side, at den digitale nulmoms også skal omfatte for eksempel magasiners udgivelser på nettet, at TV 2-regionernes artikelproduktion på nettet begrænses, og at flere mindre medier får andel i den redaktionelle produktionsstøtte.
Opdateret 21. oktober klokken 08.49: Artiklen er opdateret efter bekræftelse fra Kulturministeriet, som også har sendt en liste med de inviterede interessenter.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.