Se tallene: Her tjener DJ’s medlemmer mest og mindst

Skal der guld på kistebunden, skal du gå efter en stilling som pressechef og holde dig fra Grønland og Radio Loud, viser DJ's lønstatistik

Gå efter et job på Fyn, en stilling som presse- eller kommunikationschef eller et job hos HK, hvis du vil have den højest mulige løn.

Det er i hvert fald de steder, hvor Dansk Journalistforbunds medlemmer har den højeste gennemsnitsløn, viser DJ’s lønstatistik for 2020.

Geografisk topper Fyn gennemsnitslønnen med 44.178 kroner, mens gennemsnitslønnen ligger på 43.917 kroner i København. De laveste gennemsnitslønninger finder man i Grønland og i Midt- og Vestjylland.

Det kan måske godt være lidt overvældende helt at skifte landsdel for at få en højere løn, så hvis det er det, du er ude efter, kan du også kigge efter en anden stilling.

Sidder du som redaktør på web eller sociale medier, vil gennemsnitslønnen ligge på 39.850 kroner. Skifter du til en stilling som pressechef, vil du ligge i et felt, hvor gennemsnitslønnen er 51.559 kroner om måneden.

Kan en mindre lønstigning gøre det, ligger undervisere i journalistik og medier med en gennemsnitsløn på 44.240 kroner også i den høje ende af skalaen.

Der er også den mulighed at blive i samme type job, du allerede har, men til gengæld skifte arbejdsplads. Der er i hvert fald stor forskel på lønnen, alt efter hvor man er ansat.

En gennemsnitlig Radio Loud-ansat får 31.712 kroner om måneden. Det er det laveste niveau i DJ-statistikken og ligger lige knap 21.000 kroner om måneden under gennemsnitslønnen hos HK og på HK’s magasiner.

Løn er dog ikke alt, understreger journalistforbundet i sin lønstatistik. Der kan både være forskellige aftaler om barsel, lønnet orlov, afspadsering og ferie, der har indvirkning på arbejdsvilkårene. Derfor råder forbundet til, at du ikke bruger statistikken til at se, om lønnen et bestemt sted er høj eller lav.

Freelancere, studerende og ledige er ikke inkluderet i statistikken. 

0 Kommentarer