Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:52 19.01.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Sårede Ekstra Bladet-freelancere modtager pris

Årets Victorpris går til journalist Stefan Weichert og fotograf Emil Filtenborg for deres fremragende reportager og uforfærdede journalistik. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ekstra Bladet, der uddeler prisen.

Tilbage i februar sidste år blev de to freelancere skudt på klos hold, mens de dækkede krigen i Ukraine for Ekstra Bladet. De blev begge såret af skud, men overlevede og blev opereret på et lokalt hospital. Senere blev de under en vanskelig evakuering transporteret fra frontlinjen til Danmark.

”Emil og Stefan fortjener om nogen Victorprisen. De var tæt på at betale den højeste pris for deres journalistik,” udtaler ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet Knud Brix.

”De er ydmyge, hårdtarbejdende og har gennem tre år i landet opbygget et unikt kildenet og den dybe kulturelle forståelse, der har bragt deres journalistik op i international klasse. Attentatet mod dem var et attentat mod den frie presse, og det ønsker vi at minde om ved at give dem Victorprisen.”

Victorprisen er blevet uddelt siden 1980 og består af en symbolsk brosten, en check på et pænt pengebeløb og en weekend for to i Victor Andreasens fødeby, Silkeborg.

SENESTE NYT

Flere nyheder