Protest

Russisk journalist er løsladt efter protest på stats-tv

Journalisten Marina Ovsjannikova siger, at hun blev afhørt i 14 timer uden advokathjælp efter tv-protest

Journalisten Marina Ovsjannikova har tirsdag fået en bøde på 30.000 rubler, svarende til cirka 1.900 kroner, og er blevet løsladt.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Det sker, efter at Ovsjannikova mandag aften demonstrerede mod krigen i Ukraine under en direkte nyhedsudsendelse på russisk stats-tv.

Ovsjannikova har fået bøden for at ”organisere en uautoriseret offentlig begivenhed”. Strafferammen for anklagen lød på op til 30.000 rubler, samfundstjeneste eller op til 10 dages fængsel.

Hun erklærede sig tirsdag ikke-skyldig i anklagerne.

Da hun efterfølgende forlod retsbygningen sagde hun til fremmødte journalister, at hun var blevet afhørt i 14 timer. Hun sagde desuden, at hun ikke var blevet tilbudt advokathjælp. Det skriver det britiske medie BBC.

”Det var min anti-krigsbeslutning. Jeg tog beslutningen selv, fordi jeg ikke kan lide Ruslands invasion. Det er virkelig forfærdeligt,” siger Ovsjannikova.

Rusland har generelt slået hårdt ned på protester mod krigen.

Ovsjannikova er dog ikke blevet dømt efter en ny russisk lov om at ”sprede falske informationer om Ruslands væbnede styrker”.

Brud på den lov kan straffes med op til 15 års fængsel.

Mandagens protest skete på den statsstøttede Kanal 1. Under kanalens nyhedsudsendelse dukkede Ovsjannikova pludselig op i baggrunden.

”Nej til krig. Stop krigen. Tro ikke på propagandaen. De lyver for jer,” stod der på et skilt, som blev holdt op på skærmen bag nyhedsoplæseren.

Marina Ovsjannikova kunne desuden høres råbe ”stop krigen. Nej til krig”.

 

0 Kommentarer