Rune Lykkeberg er ny chefredaktør på Information

»Nu har jeg været væk i tre år, avisen står utroligt stærkt, og jeg er blevet klar til at være med til at føre den videre,« siger Rune Lykkeberg, som skifter fra kulturredaktør på Politiken til ny chefredaktør på Information

Rune Lykkeberg afløser Christian Jensen som chefredaktør på Dagbladet Information. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

»Jeg er vokset op med Information og dannet med Information. Og jeg har ofte overvejet, om jeg en dag ville blive klar til at blive chefredaktør på avisen. Nu har jeg været væk i tre år, avisen står utroligt stærkt, og jeg er blevet klar til at være med til at føre den videre. For Information er ikke bare en avis, det er også en bevægelse. En modstandsbevægelse. Vi skal gå forrest, vi skal gå vores egen vej, og det bliver der brug for. Information er og bliver en progressiv bevægelse,« siger Rune Lykkeberg i meddelelsen.

Rune Lykkeberg var redaktionschef for kultur og weekend ved Information frem til 2012, hvor han skiftede til Politiken.

Han erstatter Christian Jensen, der er ny ansv. chefredaktør på Politiken.

Formand: Rune passer perfekt

Bestyrelsesformand på Information Lasse Bolander udtaler i pressemeddelelsen:

»Vi glæder os til at få en markant meningsdanner og original analytiker i chefredaktørstolen. Runes særlige evne til at fortolke forandringer i Danmark og verden rundt passer perfekt til Informations ambition om at udfordre og engagere læserne og samfundet. Information er i rivende udvikling og har som et af de få danske dagblade et stigende antal abonnenter, som især skyldes en bemærkelsesværdig digital fremgang,« siger Lasse Bolander.

Rune Lykkeberg (42) er student fra Risskov Amtsgymnasium og har studeret litteraturvidenskab. Lykkeberg har tidligere været tilknyttet månedsbladet Press.Han er forfatter til bøgerne 'Kampen om sandhederne' og 'Alle har ret' og har modtaget Georg Brandes-prisen, De Berlingske Journalisters Pris og Holberg-medaljen.

Senest opdateret klokken 9.46.

0 Kommentarer