Puk Damsgård vinder pris for journalistisk indsats

DR’s mellemøstkorrespondent vinder dette års Publicistpris. Med prisen følger 25.000 kroner

Publicistprisen 2021 er gået til DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård for sin journalistiske indsats – senest fra Afghanistan.

Her har hun holdt danske seere og lyttere opdateret med udviklingen og betydningen af den militante Taleban-bevægelses magtovertagelse for lokalbefolkning og samfund.

Det skriver MediaWatch. Med prisen følger 25.000 kroner.

”Tusind tak. Det er en meget stor ære, som jeg fejrer med Kinder-chokolade foran CNN i Afghanistan,” skriver journalisten på Twitter.

Puk Damsgård har også skrevet flere bøger – blandt andet ’Ser du månen, Daniel’, der handler om fotografen Daniel Rye, som blev holdt til fange i 398 dage af Islamisk Stat.

Bogen var med til at give korrespondenten den prestigefyldte journalistiske pris Cavlingprisen og er også blevet filmatiseret.

Publicistprisen uddeles årligt af Den Danske Publicistklub. Det er et netværk for journalister og mediefolk.

Prisen gives til en eller flere publicister for en publicistisk indsats, der stemmer overens med foreningens formål.

Det er blandt andet, at foreningen medvirker til indsigt i den aktuelle medie- og samfundsudvikling via debatmøder og andre arrangementer, fremgår det på dens hjemmeside.

Foreningen har sin egen jury, der står for tildelingen. Den består blandt andre af Tom Jensen, Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, og Sandy French, der er nyhedsredaktør på DR.

Prisuddelingen blev fredag aften afholdt hos JP/Politiken i København.

’Genstart’ vandt Podcastprisen

Her blev der også uddelt flere andre priser. Podcastprisen 2021 gik til DR-profilen Knud Brix og nyhedspodcasten ’Genstart’, som han er vært for, skriver MediaWatch. Med prisen følger 10.000 kroner.

Brix bliver ny journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet. Det blev offentliggjort onsdag.

Årets Dokumentarpris gik til journalisterne Hans Davidsen-Nielsen og Carl Emil Arnfred fra Politiken.

Det var for deres dækning af sagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister for Venstre Inger Støjberg, skriver mediet.

Sagen har ført til en rigsretssag, der blev indledt i denne uge. Journalisterne fik med prisen desuden 10.000 kroner.

Publicistklubbens Ærespris gik ifølge mediet til journalist og forfatter Lasse Ellegaard, der har en mangeårig karriere som mellemøstkorrespondent og kommentator.

Han er også tidligere chefredaktør på Information. Prisen er også på 10.000 kroner.

Ud over de tre Publicistpriser fik TV 2’s tidligere politiske redaktør Anders Langballe tildelt Johanne og Cornelius Petersens legat.

Han er i dag kommunikationschef hos Dansk Ejendomsmæglerforening og udgav tidligere på året bogen ’Forfra’ om sin tid som politisk redaktør, og hvordan han blev ramt af to blodpropper.

0 Kommentarer