Poul Madsen stopper på Ekstra Bladet

Efter 14 år i spidsen for Ekstra Bladet vil Poul Madsen have mere tid til familien. Han følges af den kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix, der også fratræder

Ekstra Bladets chefredaktør siden 2007, Poul Madsen, stopper med at stå i spidsen for avisen.

Det oplyser Ekstra Bladet.

Han fortæller, at det sker for at få mere tid til familien, men at det ikke er et farvel til journalistikken.

”Jeg står et helt nyt, overraskende sted i mit liv, hvor jeg tidligere havde besluttet, at jeg VAR Ekstra Bladet. Nu vil jeg være Friedas far og Helenes mand,” siger Poul Madsen til eb.dk.

Poul Madsen overlader roret til chefredaktør Pernille Holbøll, der konstitueres som ansvarshavende chefredaktør, og nuværende chefredaktør Kristoffer Eriksen.

I en pressemeddelelse fra JP/Politikens Hus siger Poul Madsen, at han stopper efter nogle fuldstændigt fantastiske og vilde år:

”Jeg elsker Ekstra Bladet, visionen og ikke mindst teamet. Sammen har vi transformeret en traditionel papiravis til et førende digitalt medie uden at miste Ekstra Bladets sjæl. En skarp strategi frem mod 2025 er sat på skinner, og derfor sætter jeg nu mig selv fri. Det har ikke været en nem beslutning, men som nybagt far står jeg et nyt overraskende sted i mit liv med en helt ny energi,” siger Poul Madsen.

Han slipper dog ikke journalistik, men vil fortsat blande sig i samfundsdebatten.

Bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus Lars Munch betegner Poul Madsen som en institution i dansk presse og takker ham for indsatsen.

”Han har alle årene investeret sig selv med hud og hår. Det er ikke en post, hvor man får mange venner, og Poul har altid sat bladets interesser før sine egne. Det skylder vi ham stor tak for,” udtaler Lars Munch.

Kommerciel direktør fratræder også

I forbindelse med Poul Madsens beslutning om at stoppe som chefredaktør har også Ekstra Bladets kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix, ønsket at fratræde.

Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Claus Rothoff Brix afløses af Signe Skarequist, der kommer fra en stilling som annoncedirektør for Ekstra Bladet.

”Signe Skarequist har været på Ekstra Bladet siden 2007. Hun kender Ekstra Bladet indgående og er udstyret med en markedsforståelse og -indsigt i en klasse for sig. Få matcher Signes kompetencer, når det gælder digitalt annoncesalg, og hun har samtidig en stærk publicistisk forståelse, som er helt afgørende i forhold til Ekstra Bladets store ambitioner om at udvikle det digitale indholdssalg,” siger adm. direktør for JP/Politikens Hus Stig Ørskov.

Dropper massageannoncer

JP/Politikens Hus meddeler også, at de stopper med at bringe massageannoncer i Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været under massiv kritik for at bringe annoncerne, men nu er det på tide at stoppe, siger Poul Madsen.

”De har igennem mange årtier været en integreret del af Ekstra Bladet, og vi har ikke villet gøre os til moralske dommere over et lovligt erhverv. Men vi må også konstatere, at tiden er løbet fra dem. Derfor har jeg valgt at stoppe massageannoncerne – med bestyrelsens opbakning,” siger Poul Madsen.

Poul Madsen stopper på Ekstra Bladet

Efter 14 år i spidsen for Ekstra Bladet vil Poul Madsen have mere tid til familien. Han følges af den kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix, der også fratræder

Ekstra Bladets chefredaktør siden 2007, Poul Madsen, stopper med at stå i spidsen for avisen.

Det oplyser Ekstra Bladet.

Den 59-årige Poul Madsen overtog Ekstra Bladet efter Hans Engell efter at have været ansat på TV 2 og 24timer.

Ud over Poul Madsen består chefredaktionen på Ekstra Bladet af Pernille Holbøll og Kristoffer Eriksen.

0 Kommentarer