Jobskifte

Poul Madsen bliver medejer og bestyrelsesformand for Den Uafhængige

Den nye chefredaktør afløser Asger Juhl, der har stiftet radioen og været chefredaktør frem til i går

Poul Madsen skal være medejer og arbejdende bestyrelsesformand for Den Uafhængige.

Det er netop blevet meddelt i ’En Uafhængig Morgen’, efter at Asger Juhl, stifter og hidtidig chefredaktør for projektet, i går blev præsenteret som journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet.

”Min rolle er meget enkel. Det er at skaffe Den Uafhængige det store gennembrud og sørge for, at den journalistik, der bliver lavet i dag, kommer ud til nogle flere mennesker.”

”Det kan man kun gøre på en måde. Det er ved at have flere penge til at lave journalistikken,” siger Poul Madsen i programmet.

På investorjagt

Den Uafhængige blev stiftet i februar 2020 af Asger Juhl, der hver dag sendte live på Facebook i forbindelse med coronakrisen. I juni blev der præsenteret en anden platform med nye værter og nye emner.

Radioen har indtil videre levet udelukkende af støtte fra brugerne.

Poul Madsen vil sætte gang i en investorjagt, der kan poste penge i projektet, som er bygget på ikke at ville modtage mediestøtte for at være fuldstændigt uafhængig af politikere og magthavere.

”Det bliver ikke mennesker, der skal ind og påvirke journalistikken. Det er mennesker, som har det ligesom mig. At det her er for vigtigt et projekt til, at det ikke skal kunne blive endnu større,” siger Poul Madsen i radioprogrammet.

”Målet er at gøre Den Uafhængige til en drivkraft i kritisk journalistik herhjemme,” siger han.

Tidligere vært bliver chefredaktør

Posten som chefredaktør skal fremover varetages af Oliver Breum, der tidligere har været redaktør og vært på Den Uafhængige og kommer fra en stilling som redaktør og vært hos Beam Audio Agency.

Oliver Breum kommer til at arbejde på fuld tid, hvilket Asger Juhl ikke gjorde som chefredaktør.

”Det her er et sted, som er fuldstændigt unikt, og der er så mange talentfulde og dygtige journalister her, der hver dag viser, hvor langt man kan nå med meget, meget lidt,” siger Oliver Breum.

 

0 Kommentarer