Politiken dropper adresser på læserbreve – især kvinder brød sig ikke om det

”Vi ved, det er en praksis, som har været med til at holde nogen uden for debatten,” forklarer debatredaktør

Det er kun en uge siden, Politikens debatredaktør, Mads Zacho, senest blev kontaktet af en læser, som spurgte, hvorfor avisen egentlig bringer skribenternes fulde adresse, når de trykker læserbreve i avisen.

Læseren var en fast abonnent med meget på hjerte, men ville ikke deltage i debatten, hvis vedkommende samtidig skulle dele sin adresse, fortæller Mads Zacho. Og det er ikke første gang, han har hørt det.

”Jeg har tit fået spørgsmålet, og jeg har faktisk ikke kunnet finde andre argumenter for at bringe adresserne, end at det er historisk betinget. At sådan har vi altid gjort. Og det er jo ikke et godt argument,” siger Mads Zacho.

Han har derfor besluttet, at Politiken fra og med i dag kun bringer navn og by, men ikke fuld adresse på skribenterne bag læserbrevene i avisen.

”Vi ved, det er en praksis, som har været med til at holde nogen uden for debatten. Der er skribenter, som ikke vil deltage i avisen, fordi de ikke vil dele deres adresse. Og vores spinkle erfaringsgrundlag viser, at det især er kvindelige læserbrevsskribenter, som ikke har villet dele deres adresse med os,” forklarer Mads Zacho og tilføjer:

”Og det er jo mærkeligt at opretholde en praksis, der afholder folk fra at deltage i debatten, når vi samtidig ikke kan finde nogen gode argumenter for den.”

Han forklarer, at Politiken dog holder fast i at bringe skribenternes bopælsby, da det – særligt i nogle debatter – kan være en god information.

”Samtidig vil vi gerne vise den geografiske spredning, som vi faktisk har på læserbrevsskribenter,” siger Mads Zacho.

0 Kommentarer