Undskyldning

Politiken beklager artikel om Pernille Rosendahl

Politiken beklager fødselsdagsportræt af sangeren Pernille Rosendahl. Portrættet har fået massiv kritik på sociale medier

Onsdag bringer Politiken en beklagelse til sangeren Pernille Rosendahl fra avisens chefredaktion.

Det oplyser ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen til Journalisten.

Det skyldes et fødselsdagsportræt om Pernille Rosendahl i avisen, der har medført massiv kritik på sociale medier. Blandt andet lyder kritikken, at omtalen af den 50-årige sangerinde er sexistisk.

Kæresteforhold fremhæves 

Helt konkret fremhæves det blandt kritikerne, at Pernille Rosendahls bedrifter i karrieren kædes sammen med hendes kæresteforhold gennem tiden.

”Omtalen er på sociale medier blevet kritiseret for at være sexistisk i fremstillingen af hendes liv og karriere. Det har bestemt ikke været hensigten, og det vil vi gerne beklage over for Pernille Rosendahl,” skriver chefredaktør Christian Jensen i en mail til Journalisten.

Christian Jensen tilføjer, at beklagelsen bringes i klummen ’Læsernes redaktør’, og at der beklages på vegne af chefredaktionen.

Politiken har for vane at bringe fødselsdagsportrætter på nettet, men lige netop portrættet af Pernille Rosendahl ligger ikke på avisens hjemmeside.

 

0 Kommentarer