Politiet sigter fire TV 2-medarbejdere efter skjulte optagelser

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz kalder politiets timing aparte.

Fire medarbejdere på TV 2 fik i går besked om, at de er blevet sigtet efter straffelovens Paragraf 264 A om uberettigede optagelser på et sted, der ikke er frit tilgængeligt.

De fire medarbejdere er administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, nyhedsdirektør Mikkel Hertz samt en redaktionschef og en journalist fra dokumentargruppen.

Sigtelsen kommer efter en uge, hvor en forbudt TV 2-dokumentar om forholdene på Plejehjemmet Kongsgården i Århus har været i vælten. Dokumentaren indeholder klip, der viser nedværdigende behandling af den 90-årig dementramte Else  – klip som Ekstra Bladet i denne uge offentliggjorde og som siden har skabt voldsom debat.

Det var Vestre Landsret, der i sidste uge nedlagde fogedforbud mod, at TV 2 kan vise dokumentaren. Sagen var rejst af Aarhus kommune, og TV 2 har tidligere sagt, at de vil forsøge at få afgørelsen for Højesteret.

Derfor undrer TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz sig over sigtelsen.

”Det ville være aparte, hvis politiet burede mig inde på det foreliggende grundlag, hvis Højesteret kommer frem til en anden afgørelse end landsretten”, siger Mikkel Hertz.

Om sagen kommer for Højesteret er endnu ikke sikkert, men det har TV 2 søgt om. Mikkel Hertz kalder det ’dybt skræmmende’ hvis sagen om fogedforbuddet mod dokumentaren ender her.

”Else er ikke i stand til selv at give et samtykke til de skjulte optagelser, men Landsretten har fundet, at samtykke fra syv børn og et barnebarn, der nu er værge for Else, ikke er nok. Det betyder, at der er ingen, der kan give samtykke på den dementes vegne, og det synes jeg er dybt skræmmende”, siger Mikkel Hertz.

 

1 Kommentar

Thérèse Angélique med ProBono Team.
13. JULI 2020
Tant Else är förvisso dement och inte i stånd till att ge sitt samtycke till publicering tillika avser den misshandel hon värnlös utsatt/utsätts för! Landsretten har fel ty samtycke från tant Else barn har stöd i Danmark Lagar, EU och FN konventioner.

TV 2 Dk med osedvanligt starkt bevismaterial bör vara tant Else anhöriga behjälpliga med att anmäla Vårdgivaren för Brott mot FN Tortyrförbud!
Mvh.Thérèse Angélique med ProBono Team.