Pio sletter kritisk anmeldelse af Loud: Anmelderen er sandsynligvis en fiktiv person

Netavisen Pio har her til formiddag fjernet en anmeldelse af Radio Loud, der af en anmelder fik 0,5 stjerner. Det er imidlertid kommet frem, at forfatteren bag anmeldelsen sandsynligvis ikke findes

Netavisen Pio har her til formiddag fjernet en anmeldelse skrevet af en Anne Bang Nielsen, der fremstod som en 26-årig sygeplejestuderende og medlem af Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU).

Denne Anne Bang Nielsen havde lyttet til ’det nye Loud’ og gav på den baggrund kanalen 0,5 stjerner i sin anmeldelse.

Men Anne Bang Nielsen er med al sandsynlighed en fiktiv person, har Radio Loud her til morgen afdækket i morgenprogrammet ’Reporterne’.

Chefredaktør for Pio Niels Jespersen forklarede i morges til Loud, at det var ham, der tog kontakt til denne Anne Bang Nielsen, der havde oprettet en profil på Twitter i oktober. Ifølge chefredaktøren havde profilen nogle interessante betragtninger, og han spurgte derfor vedkommende, om denne ville levere noget til Pio.

Det mundede ud i den sønderlemmende anmeldelse af Radio Louds nye satsninger, og profilen kritiserede på Twitter flere af kanalens programmer og værter.

Efterfølgende har Loud forsøgt at blive klogere på, hvem Anne Bang Nielsen er. Det var lettere tænkt end gjort, for Anne Bang Nielsen findes ifølge ikke på andre sociale medier. Heller ikke DSU har en Anne Bang Nielsen i sit medlemskartotek, har foreningen oplyst til Loud og nu også til Pio.

Loud har ligeledes kontaktet de andre Anne Bang Nielsen’er, der findes i danske telefonbøger. Ingen af dem passer på den profil, som den pågældende Anne Bang Nielsen har oplyst i sin tekst på Twitter.

Niels Jespersen forklarede i morges til Loud, at han har været i kontakt med profilen på Twitter, ligesom han har udvekslet mails med vedkommende. Derudover havde han ikke foretaget sig noget for at bekræfte identiteten på den person, der leverede anmeldelsen af Loud til hans medie.

Han oplyser til Journalisten, at han siden torsdag klokken 13.10 har forsøgt at komme i kontakt med Anne Bang Nielsen.

”Det er ikke lykkedes, og da vi ikke kan stå inde for hendes identitet, har vi valgt at afpublicere indlægget,” skriver Niels Jespersen i en mail.

0 Kommentarer