Bilag

Ombudsmanden genåbner sag om Rasmus Prehns middag med journalist

Udenrigsministeriet er igen blevet bedt om at svare på, hvem den tidligere minister har spist middag med

Sidste år forsøgte Folketingets Ombudsmand at få svar på, hvem den nu tidligere minister Rasmus Prehn (S) havde spist middag med på statens regning.

Sagen blev lukket i oktober, men nu forsøger ombudsmanden igen, skriver Frihedsbrevet.

Da ombudsmanden i første omgang undersøgte sagen, svarede hverken Udenrigsministeriet eller Rasmus Prehn på, hvem middagsgæsten var.

Udenrigsministeriet oplyste den 19. september 2022 ifølge Frihedsbrevet, at ministeriet ikke på noget tidspunkt har vidst, hvem Prehn har spist middag med. Og det var grunden til, at ombudsmanden lukkede sagen.

Skiftende forklaring

Når han har besluttet at genåbne sagen, er det, fordi Rasmus Prehn i et interview med Ekstra Bladet tre måneder tidligere forsikrede om, at Udenrigsministeriet var bekendt med navnet.

Og det er altså de divergerende forklaringer, som ombudsmanden er blevet opmærksom på. Han beder om at få Udenrigsministeriets bemærkninger til det.

Ombudsmanden bekræfter over for Ritzau, at der er blevet sendt en ny høring til Udenrigsministeriet på baggrund af en henvendelse fra en journalist.

Brevet er dateret den 16. januar, og herfra har ministeriet to uger til at svare.

Sagens kerne er, at Rasmus Prehn havde afleveret et bilag for en middag, hvor det fremgik, at han havde spist middag med en journalist fra Nordjyske – Søren Wormslev.

Vil ikke oplyse det rigtige navn

Det var hans navn, som Prehn havde skrevet på bilaget.

Men de to havde ikke spist middag sammen, afslørede Ekstra Bladet, hvilket ministeren siden har erkendt.

”Det er pinligt. Det var dumt. Her må man mildest talt sige, at jeg har haft hovedet under armen,” sagde Rasmus Prehn i august under et samråd.

”Hvad denne fejl skyldes, ved jeg ikke. Jeg ved ikke, hvor jeg havde mit hoved, da jeg skrev navnet.”

Rasmus Prehn vil dog ikke fortælle, hvem han så spiste middag med i juni 2020 på den italienske restaurant Undici, da han var udviklingsminister under Udenrigsministeriet.

Rasmus Prehn har i flere tilfælde brugt sit ministerkort til at betale på restauranter og på værtshuse.

Det har givet Rigsrevisionen anledning til at starte en undersøgelse af alle ministres brug af ministerkreditkort fra 2015 og frem.

0 Kommentarer