Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

09:39 Ritzau

Købsstrid udsætter Twitter-retssag mod Elon Musk

Købsstrid udsætter Twitter-retssag mod Elon Musk

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

En dommer i den amerikanske delstat Delaware har udsat Twitters retssag mod Elon Musk.

Det er blevet afgjort torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker for at give ham tid til at færdiggøre aftalen om køb, som han ellers har brugt måneder på at rive sig fri af.

Musk modtog et tilbud om overtagelse fra Twitter mandag, skriver nyhedsbureauet AP. Her oplyste milliardæren, at han havde brug for mere tid til at få styr på finansieringen på 44 milliarder dollar.

Med torsdagens afgørelse har Musk indtil 28. oktober. Han skulle oprindeligt have været for retten 17. oktober. Hvis ikke deadlinen kan nås, skal retssagen finde sted i november.

I april kom en aftale om køb af Twitter på plads mellem Tesla-grundlæggeren Elon Musk og det sociale medie.

Men så trak Musk sig, fordi han mente, at han ikke havde fået korrekte oplysninger om antallet af falske konti på det sociale medie, som han selv er flittig bruger af.

Det fik Twitter til at hive Musk i retten. Selskabet mente, at Musk havde forpligtet sig til at overtage det sociale medie, og dermed brød kontrakten.

07:39 Ritzau

Prins Harry og Elton John sagsøger Daily Mail

Både den britiske prins Harry, popikonet Elton John og skuespillerinden Elizabeth Hurley har lagt sag an mod tabloidavisen Daily Mail.

Kendisserne er en del af en større gruppe personer, der nu lægger sag an. Blandt dem er også Elton Johns mand. Det har et advokatfirma, der repræsenterer nogle af sagsøgerne, oplyst torsdag ifølge Reuters.

Ifølge det amerikanske medie Variety mener gruppen, at de er ofre for ”afskyelig kriminel aktivitet og grove brud på privatlivets fred”.

Kendisserne anklager blandt andet Associated Newspaper for at have hyret privatdetektiver til at aflytte deres biler og hjem og betalt politiet for intern viden.

Udgiveren skulle også have fået adgang til bankkonti og finansielle transaktioner ”gennem ulovlige midler og manipulation”, skriver Variety.

Associated Newspaper afviser anklagerne.

”Vi afviser fuldkommen og utvetydigt disse urimelige smædekampagner,” siger en talsperson for Associated Newspaper ifølge Reuters.

Retsprotokoller viser, at tre separate retssager med henvisning til ”misbrug af privat information” blev anlagt imod Associated Newspaper onsdag den 6. oktober.

I går
13:44 Sebastian Goos

Udskældt sportsjournalistforbund genvælger præsident

Udskældt sportsjournalistforbund genvælger præsident

Her ses AIPS-præsident Gianni Merlo sammen med Sheikh Hamad bin Khalifa bin Ahmed Al Thani, der er præsident for Qatars fodboldforbund. De to mødtes i forbindelse med den journalistpris, som AIPS uddelte i Qatar i juni. Pressefoto / Qatar Football Association

Det udskældte internationale sportsjournalistforbund AIPS har genvalgt præsident Gianni Merlo til at repræsentere forbundet de næste fire år. Det bliver dermed Gianni Merlos femte periode som præsident for forbundet.

Det skriver AIPS selv på forbundets hjemmeside.

Foreningen har den seneste tid været i vælten herhjemme, da Danske Sportsjournalisters bestyrelse ytrede et ønske om at forlade AIPS på grund af forbundets beslutning om at holde en prisoverrækkelse for den bedste sportsjournalistik i Doha i Qatar. Ved en ekstraordinær generalforsamling var der dog ikke et tilstrækkeligt stort flertal for at forlade AIPS.

AIPS har også valgt fire vicepræsidenter, som er Evelyn Watta fra Kenya, Zsuzsa Csisztu fra Ungarn, Ioannis Daras fra Grækenland og Mohammed Hiji fra Qatar.

 

 

11:40 Kerstin Bruun-Hansen

Jakob Sheikh bliver kommunikationschef

Jakob Sheikh bliver kommunikationschef

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Institut for Menneskerettigheder har ansat den prisvindende journalist Jakob Sheikh som ny kommunikationschef. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Jakob Sheikh var i en årrække journalist og redaktør på Politiken, før han blev ansat som særlig rådgiver i Justitsministeriet.

Hos Institut for Menneskerettigheder skal han stå i spidsen for instituttets afdeling for kommunikation og engagement. Hans ambition er blandt andet at sikre, at instituttets arbejde bliver dagsordensættende, brugbart og endnu mere synligt for omverdenen.

”Jeg kan ikke forestille mig en vigtigere og mere meningsfuld opgave end arbejdet med at sikre og styrke menneskerettighederne i og uden for Danmark. Det er en sag, der ligger mig meget nær,” udtaler Jakob Sheikh.

07:43 Anna Sol Jørgensen

Liberal Alliance bruger smuthul til at sende reklame på tv

Liberal Alliance bruger smuthul til at sende reklame på tv

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Skulle man allerede på valgkampens første dag have haft brug for en pause fra politikere på tv, kunne Champions League-kampen mellem FCK og Manchester City synes som et oplagt bud på sådan et afbræk.

Og så alligevel ikke.

Liberal Alliance havde nemlig købt sig ind på reklameplads i pausen mellem de to halvlege i kampen, der blev sendt på TV3+. Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, kalder det på Twitter ”danmarkshistorie, når vi bringer de første politiske tv-reklamer nogensinde”.

Politiske reklamer på flow-tv er reguleret i radio- og fjernsynsloven, som faktisk forbyder dem på både kommercielle og ikke-kommercielle kanaler.

”I fjernsyn må der ikke udsendes reklamer for politiske budskaber i perioden fra tidspunktet for udskrivelse af valg til politiske forsamlinger eller folkeafstemninger og indtil afholdelsen af valget eller afstemningen,” lyder det.

Men Liberal Alliance har altså fundet et smuthul i lovgivningen.

”TV3+ sender fra Sverige, hvilket gør det muligt at bringe reklamerne,” skriver Alex Vanopslagh på Twitter.

5. oktober
14:03 Anna Sol Jørgensen

Nordiske Medier udpeger ny redaktør for byggeri-medier

Jesper Tornvig Ludvigsen skal som redaktør fremover så i spidsen for Nordiske Mediers to medier målrettet byggeriet, Licitationen – Byggeriets Dagblad og Building Supply.

Det skriver Nordiske Medier i en pressemeddelelse.

Han afløser Christian Brahe-Pedersen og kommer fra en stilling som ansvarlig for indholdet i mediebureauet Wunderkind, har tidligere været nyheds- og mobilredaktør i DR Nyheder og har gennem 12 år været en del af ledelsen på B.T.

”Med Jesper får vi en redaktør med masser af talent og erfaring i at skrue medier sammen. På print som digitalt. Jeg er sikker på, at han bliver en stor gevinst for Licitationen og Building-Supply,” siger Søren Dietrichsen, ansvarshavende chefredaktør i Nordiske Medier, i pressemeddelelsen.

 

 

13:48 Anna Sol Jørgensen

Morten Messerschmidt stiller alligevel op til interview hos Ekstra Bladet

Dansk Folkepartis (DF) formand, Morten Messerschmidt, stiller op til interview med Ekstra Bladet uden nogen former for krav.

Det skriver Ekstra Bladet, der tidligere i dag afslog at interviewe DF-formanden, da der ifølge avisen blev fremsat tre ”absurde krav” til, hvad der ikke måtte spørges om.

Ifølge Ekstra Bladet fremsatte Morten Messerschmidts assisten, Christian Bülow, krav om, at Morten Messerschmidt ikke måtte spørges til meningsmålinger, som Dansk Folkeparti ikke klarer sig frygteligt godt i i øjeblikket. Dernæst var det spørgsmål om spærregrænsen, som partiet er tæt på, der var bandlyst. Det sidste krav var, at der ikke skulle spørges til den forestående retssag, hvor byretten på ny skal tage stilling til, om Morten Messerschmidt har svindlet med EU-midler.

Men der er altså tale om en misforståelse, der opstod, da assistenten ville spørge ind til, hvad Ekstra Bladet ville spørge formanden om, oplyser Christian Bülow til Journalisten og Ekstra Bladet, og Morten Messerschmidt vil lade sig interviewe uden krav, lyder det nu.

”Det har vi selvfølgelig sagt ja til,” skriver Ekstra Bladet, der fastholder, at de tre betingelser blev fremsat som krav.

13:24 Sebastian Goos

Kritiseret Banedanmark-chef skifter til White Cloud

Banedanmark-kommunikationsdirektør Katja Dahlberg starter som chefrådgiver og associeret partner i kommunikationsbureauet White Cloud.

Det skriver hun selv på LinkedIn.

Katja Dahlberg blev omtalt i en større artikel i Journalisten i marts, hvor tidligere og nuværende medarbejdere i Banedanmark rettede hård kritik af hendes ledelsesstil.

I juni blev det offentliggjort, at Katja Dahlberg skulle starte som kommunikationsdirektør i Coop, men skiftet blev ikke til noget, da det ikke var ”muligt at få den rigtige tillid”.

13:11 Christian Lindhardt

Journalistens podcast ’Budskab’ udkommer hver dag i valgkampen

Journalistens podcast ’Budskab’ udkommer hver dag i valgkampen

Jacob Nielsen og Teis Bruno

Så er der officielt valgkamp i Danmark. Det betyder ikke bare, at politikerne valfarter af sted med valgplakater, valgbusser og til valgarrangementer.

Det betyder også, at kampagnekonsulenterne, SoMe-rådgiverne og pressecheferne arbejder på højtryk for at få deres partier og politiske kandidater ud over stepperne med deres budskaber.

Derfor går Journalistens podcast ’Budskab’ også i valgmodus og udkommer dagligt, indtil valget har været holdt.

Marie Nyhus og Tor Arnbjørn er værter på skift i det nye format, hvor Journalisten som altid har inviteret skarpe eksperter i studiet for at tage lytterne med i kampagne-maskineriet og opsnappe de vigtigste kommunikationsgreb og nye trends for lytterne.

Udsendelserne udkommer som altid direkte i din podcastplayer, eller hvor du normalt finder din lyd.

12:37 Anna Sol Jørgensen

Ups: Nu er det Konservative, der er kommet til at udskrive valg før tid

I går var det Berlingske, der ved en fejl kom til at udgive en artikel om, at statsminister Mette Frederiksen (S) havde udskrevet folketingsvalg.

Nu er den gal igen, men denne gang er det ifølge TV 2 og B.T. Det Konservative Folkeparti, der har været for hurtige på aftrækkeren og udgivet et tweet, hvor der står, at:

”Valget er udskrevet, og valgkampen er i fuld gang.”

Selv om valgtrommerne buldrer derudad, er valget dog ikke udskrevet endnu. Det forventes det at blive inden længe, når statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde på Marienborg, og tweetet fra de konservative er da også blevet slettet igen.

Ikke desto mindre er Det Konservative Folkeparti klar til valget og vil holde deres eget pressemøde på Højbro Plads foran Christiansborg klokken 13.30, lød det i det slettede tweet.

12:30 Sebastian Goos

Pio-redaktør skal være rådgiver for Dan Jørgensen

Netavisen Pio-redaktør David Troels Garby skal være pressekonsulent for Dan Jørgensen.

Det skriver han selv på LinkedIn.

Der er tale om en orlov fra Netavisen Pio, som David Troels Garby har været tilknyttet i ni år.

12:16 Sebastian Goos

Ekstra Bladet afviste interview med Messerschmidt efter tre krav

Ekstra Bladet afviste interview med Messerschmidt efter tre krav

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har tre krav for at stille op til et interview i Ekstra Bladet, skriver avisen på eb.dk.

Ifølge avisen har hans assistent krævet, at journalisterne hverken spørger ind til meningsmålinger, spærregrænsen eller snyd med EU-midler.

”Ekstra Bladet har derfor valgt at takke nej til et interview. Vi håber, at kravene frafalder på et senere tidspunkt,” skriver avisen på eb.dk.

Journalisten har talt med Morten Messerschmidts assistent, Christian Bülow, der omtaler kravene som en “misforståelse”, der er opstået, da han ville have afklaret, hvad interviewet skulle handle om.

Ekstra Bladet fastholder dog, at det blev fremsat som krav, da journalisten spurgte til mulighed for interview med formanden i forbindelse med valgudskrivelsen.

Opdateret kl. 13.25 med oplysninger om Christian Bülow, der ser kravene som en misforståelse.

10:48 Anna Sol Jørgensen

DR og TV 2 slår sig sammen om at sende partilederrunde

DR og TV 2 slår sig sammen om at sende partilederrunde

De to kanaler slår sig sammen for at kunne give plads og tid til alle 14 partiledere. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Valgkampens første partilederrunde skal efter alt at dømme sendes i aften. I hvert fald har statsminister Mette Frederiksen (S) netop indkaldt til pressemøde på Marienborg klokken 13, hvor hun forventes at udskrive folketingsvalg.

Og ganske som vanligt vil DR og TV 2 sende en partilederrunde samme aften, som valget er blevet udskrevet. Men med 14 opstillingsberettigede partier ændrer tv-kanalerne opstilling, skriver Politiken.

TV 2 og DR slår sig nemlig sammen om at sende partilederrunden, der kommer til at vare hele 2 timer og 20 minutter.

”En debat med 14 debattører er ikke optimalt, og det giver ikke mening med så mange deltagere at lave to debatter, som vi plejer. Vi forsøger til gengæld at sørge for, at de får god tid til debatten,” siger nyhedschef på TV 2 Jacob Kwon til Politiken.

TV 2 og DR stiller med hver sin vært, som sammen skal styre debatten.

09:58 Anna Sol Jørgensen

Berlingske opruster på undersøgende journalistik med kort aftræk

Afdækningen af FE-sagen og historierne om mistede opkald til 112. Den type historier skal der i fremtiden gerne komme flere af fra Berlingskes side.

Det siger Kasper Krogh, redaktionschef for Berlingskes indlandsredaktion, der fremover får sin egen lille graverredaktion bestående af Christian Birk og Mie Louise Raatz.

”De får lidt kortere aftræk på nogle ting end gravergruppen, men med et klart ønske om, at vi kan lave god undersøgende journalistik fra Indland. Som eksempler er der FE-sagen og 112-historierne. Sådan noget skal der meget gerne komme mere af fra Indland,” siger han.

Berlingske ansatte tidligere på året en stribe nye nyhedsjournalister, der skal tage sig af den hurtige nyhedsdækning på dagen. Det har ifølge Kasper Krogh givet plads til, at det også er muligt for journalisterne på Indland at blive taget ud af nyhedsdækningen for at kaste sig over en historie, der kræver lidt mere tid.

Berlingskes undersøgende redaktion får et nyt medlem fra 1. januar, hvor Jens Anton Bjørnager rykker fra Indland. Han overtager pladsen efter Helene Kirstine Holst, så den undersøgende redaktion også fremover består af fem journalister.

09:28 Anna Sol Jørgensen

Partier bryder loven med deres annoncer på Facebook

Liberal Alliance og Nye Borgerlige benytter sig af en såkaldt ’kundeliste’ med enten email, telefonnummer eller adresse på medlemmer eller donorer til at målrette annoncer på Facebook, skriver techmediet Radar på baggrund af en gennemgang af Facebook Ads Library.

Det er ifølge eksperter i strid med loven at dele den slags personfølsomme oplysninger fra medlemmer eller donorer, uden at de har givet informeret samtykke til det, da de personfølsomme oplysninger om politisk overbevisning bliver delt med techgiganten.

”Det er brud på GDPR-loven. Medmindre folk eksplicit har sagt ja til det. Og det er stort set umuligt at lave den slags klausul. Sociale medier har ukendte modtagere, så en klausul vil være alt for bredspektret til at leve op til GDPR,” siger Louise Barkhuus, der er professor i computer science på IT-Universitetet, til Radar.

Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige har ønsket at svare på kritikken hos Radar.

 

08:19 Sebastian Goos

20-årig valgt som formand for TV MIDTVEST-repræsentantskab

20-årig valgt som formand for TV MIDTVEST-repræsentantskab

Palle Graff Mouritsen

20-årige Malte Houe er blevet valgt som ny formand for repræsentantskabet på TV MIDTVEST.

Det oplyser mediet i en pressemeddelelse.

Malte Houe er indehaver og direktør i Houe Film samt skuespiller, instruktør, projektleder og formand for en ungdomsorganisation.

Derudover blev Claus Toksvig Kjær valgt som næstformand, mens Mette Kjærulf blev valgt som ny kasserer.

07:52 Ritzau

Morgenaviserne fyldt med valgannoncer

Morgenaviserne fyldt med valgannoncer

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En valgudskrivelse lader til at være på trapperne.

Seneste eksempel på det er, at Socialdemokratiet onsdag har indrykket annoncer i landets store aviser, hvor valget nævnes direkte.

”Virkeligheden handler om samarbejde. Valget handler om, hvem der kan få det til at ske,” står der i annoncen, som har en fremtrædende placering i blandt andet Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken.

Også i Kristeligt Dagblad, Information, Ekstra Bladet, Avisen Danmark og B.T. er annoncen at finde.

I annoncen står statsminister Mette Frederiksen (S) på et billede omgivet af andre partiledere.

07:44 Sebastian Goos

Kristeligt Dagblad finder ny USA-korrespondent

Kristeligt Dagblad finder ny USA-korrespondent

Reuters/Ritzau Scanpix

Fra 1. februar 2023 vil der stå Minna Skau under de fleste artikler om USA i Kristeligt Dagblad.

Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Hun afløser Sidsel Nyholm, der rykker hjem til Danmark og skal være udlandsredaktør på avisen. Minna Skau kommer fra en stilling som nyhedsredaktør på Ritzau, men har stor erfaring med udlandsdækning.

Hun var blandt andet Politikens korrespondent i New York og Washington DC fra 2004-2008 samt USA-freelancer i perioden 2009-2011. Derudover har hun arbejdet som korrespondent i Storbritannien, Irland og Bruxelles.

4. oktober
15:24 Kerstin Bruun-Hansen

Højreorienterede står bag deling af russiske statsmedier i Danmark

Når en artikel fra de russiske statsmedier RT og Sputnik er blevet delt på sociale medier på dansk, står der ofte en højreorienteret konto bag.

Det konkluderer en ny rapport fra forskningsprojektet AlterPublics under Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet ifølge en pressemeddelelse.

Rapporten afdækker spredningen af indhold fra RT og Sputnik i Danmark, Sverige, Østrig og Tyskland op til EU’s forbud mod de to medier som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Selv om medierne er støttet af Kreml, drejer delingerne sig dog sjældent om russisk politik eller kultur. I stedet fylder temaer som Covid-19 og immigration, der generelt har været populære emner i alternative nyhedsmiljøer, og som typisk splitter befolkningerne i vestlige lande.

13:50 Sebastian Goos

Studerende indkalder DMJX-ledelse til spørgsmål om skolens økonomi

Studerende indkalder DMJX-ledelse til spørgsmål om skolens økonomi

Niels Nygaard / DMJX

De Studerendes Råd på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har indkaldt DMJX’ bestyrelse og rektor til et arrangement 2. november, hvor de studerende kan stille spørgsmål om skolens økonomistyring.

Det bekræfter bestyrelsesformand Lea Korsgaard over for Journalisten.

Her oplyser hun, at hun kommer til at repræsentere bestyrelsen på mødet, hvor også rektor Julie Sommerlund vil stille sig til rådighed for de studerendes spørgsmål.

Blandt andet vil de studerende ved arrangementet få mulighed for at stille spørgsmål til de afsløringer, som Journalisten den seneste måneds tid har bragt om skolen.

Senest kunne Journalisten i sidste uge fortælle, at DMJX og tidligere bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen ville undgå ”offentlig ballade”, da man forhandlede sig frem til en ”mindelig aftale” om et gyldent håndtryk på 2,1 millioner kroner til daværende rektor Trine Nielsen.

I kølvandet af afsløringerne har studerende på DMJX også afholdt et protestarrangement, hvor de delte alkoholfri champagne ud under parolen ”Alle har ret til et gyldent håndtryk”.

12:48 Anna Sol Jørgensen

Iran fortsætter fængsling af journalister under protester

Antallet af fængslede journalister i Iran stiger, mens protesterne mod landets styre varer ved.

32 journalister er nu blevet fængslet, siden demonstrationerne brød løs for omkring tre uger siden, da den 22-årige iranske kvinde Mahsa Amini døde efter at være blevet anholdt af Irans moralpoliti for ikke at bære sit tørklæde korrekt. Det oplyser organisationen Committee to Protect Journalists, CPJ.

Dødsfaldet har skabt raseri i dele af den iranske befolkning, og siden Amini døde på hospitalet efter anholdelsen, har der dagligt været store demonstrationer i Iran.

Alene i løbet af weekenden er tre journalister ifølge CPJ blevet anholdt. Safiyeh Qarabaghi, en freelancejournalist, der dækker anliggender for kvinder, blev anholdt lørdag og blev ifølge hendes mand taget med til et hemmeligt sted. Samme dag blev journalisten Siavash Soleimani anholdt i sit hjem i byen Urmia i det vestlige Iran. Søndag blev finansreporteren Javad Shaker anholdt på sin redaktion, mens han var på arbejde på avisen Donya-e-Eqtesad.

CPJ har tidligere oplyst, at flere af journalisterne er blevet anholdt i deres egne hjem under ransagninger, der er foregået om natten.

 

10:49 Anna Sol Jørgensen

Fejlen, der ikke må ske: Berlingske kom til at udskrive valg

Fejlen, der ikke må ske: Berlingske kom til at udskrive valg

Mens nyhedsredaktionerne er i fuld gang med at dække Folketingets åbning, kom Berlingske til at udgive en artikel om, at valget er udskrevet. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På Berlingske skete der her til formiddag en af de fejl, der bare ikke må ske, mens alle venter på, at folketingsvalget bliver udskrevet. Der blev nemlig ved en fejl udgivet en artikel om, at valget er udskrevet.

”Valgkampen har været i gang i ugevis, men nu er det officielt: Mette Frederiksen har netop udskrevet valg,” lød det i artiklen, der blev udgivet hos Berlingske omkring klokken 9.30 under overskriften ”Statsminister Mette Frederiksen har udskrevet folketingsvalg”.

Selv om valget er på trapperne, og flere partiledere her til formiddag gisner om, hvornår i denne uge det faktisk bliver udskrevet, var Berlingske som bekendt ude med historien en postgang for tidligt, og den blev trukket tilbage, inden den kom på forsiden af b.dk.

”Som alle andre redaktioner forbereder vi os naturligvis på den valgudskrivelse, som vi forventer inden for de kommende døgn. I den forbindelse sker der den dybt beklagelige fejl, at en kladde om valgudskrivelsen udgives på et af vores undersites i få minutter,” siger Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske.

”Vi er nu ved internt at afklare, hvordan det er muligt, da det selvfølgelig er en fejl, som ikke må ske,” tilføjer hun.

09:46 Ritzau

Trump sagsøger CNN for milliarder

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump har sagsøgt det amerikanske medie CNN for ærekrænkelse.

Det viser retsdokumenter indgivet ved en føderal domstol i Fort Lauderdale i delstaten Florida, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Donald Trump kræver 475 millioner dollar i erstatning. Det svarer til over 3,6 milliarder kroner.

I søgsmålet hævder Donald Trump, at CNN har optrappet en ærekrænkende smædekampagne imod ham, fordi nyhedsnetværket frygter, at han vil stille op til det amerikanske præsidentvalg i 2024. Ifølge Donald Trump har CNN brugt sin indflydelse som en førende nyhedsorganisation til at bekæmpe ham politisk.

CNN har således forsøgt at skade Trump ”med en række stadig mere skandaløse, falske og ærekrænkende betegnelser som ”racist”, ”russisk lakaj”, ”oprører” og i sidste ende ”Hitler”,” skriver ekspræsidentens advokater i retsdokumenterne.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har CNN afvist at kommentere sagen.

09:41 Anna Sol Jørgensen

60 år gammelt Aller-magasin får kniven i ny digital plan

60 år gammelt Aller-magasin får kniven i ny digital plan

Aller Media opretter en ”digital superredaktion” på tværs af elle.dk, viunge.dk og femina.dk. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den trykte udgave af Aller Medias ungdomsmagasin Vi Unge er snart fortid. Det 60 år gamle magasin målrettet teenagere udkommer på tryk for sidste gang i december, oplyser Aller Media i en pressemeddelelse.

Vi Unge skal fremover leve et udelukkende digitalt liv. Bladet lukker som en del af en digital omstrukturering i Aller Media, der vil oprette en ”digital superredaktion” for elle.dk, viunge.dk og femina.dk.

”Med omstruktureringen skaber vi en samlet redaktionel enhed med fokus på at skabe indhold til kvinder, hvor vi på tværs af indholdsuniverser kan sætte flere alders- og målgrupper i spil,” udtaler Charlotte Riparbelli, administrerende direktør for Aller Media, i pressemeddelelsen.

Det betyder blandt andet, at Femina bliver delt op i to selvstændige redaktioner med hver deres ansvarshavende chefredaktør. Dorthe Kandi fortsætter som ansvarshavende chefredaktør på det trykte Femina, mens Isabella Hindkjær står med det redaktionelle ansvar for femina.dk. Isabella Hindkær skal samtidig være editorial director for den nye digitale redaktion på tværs af de tre udgivelser.

”Det er en stor ære at skulle stå i spidsen for tre af de stærkeste digitale redaktioner i Danmark, og jeg er overbevist om, at vi i fællesskab yderligere vil udbygge vores position som markedsledende aktualitetsmedier til danske kvinder og unge,” siger Isabella Hindkjær i pressemeddelelsen.

Aller Media oplyser til Journalisten, at der foretages én opsigelse i forbindelse med den nye struktur.

 

09:31 Sebastian Goos

Podcastvært får bornholmsk kulturpris

Musikværten Torben Severinsen fra startupvirksomheden Stemman Podcast modtager årets bornholmske kultur- og idrætspris.

Det oplyser Stemman Podcast i en pressemeddelelse.

Torben Severinsen får prisen for sit frivillige engagement i foreninger og aktiviteter på Bornholm.

Flere nyheder