data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

09:23 Lucas Carn

Radio Loud overtager Radio24syvs facebookside

I forbindelse med Radio Louds navneskifte til 24syv, bliver det ikke kun den gamle radiostations navn, der flytter. Loud overtager nemlig Radio24syvs gamle facebookside med 135.000 følgere. Det skriver Mediawatch.

Radio Louds nuværende facebookside har omkring 4000 følgere, hvilket har påvirket beslutningen om at overtage Radio 24syvs gamle side. Programchef for Radio Loud, Simon Andersen, fortæller til Mediawatch:

“Når der er 130.000 følgere med alle 24syvs gamle fans, som vi gerne vil have bliver fans af det nye, så ville det jo være ualmindeligt dumt ikke at gøre det.”

09:09 Thomas Møller Larsen

Investorer skyder en milliard dollars ind i Trumps nye sociale medie

Donald Trumps kommende sociale medie – ‘Truth Social’ – har nu fået lovning på én milliard dollars fra ukendte investorer.

Det skriver Business Insider.

I et statement skriver Donald Trump, at det vil sætte hans firma – Trump Media & Technology Group Corp. – “i en stærkere position til at kæmpe imod tyranniet fra Big Tech.”

Truth Social vil skabe en “åben, fri og ærlig global samtale”, oplyser Truth Social, der altså endnu ikke er åbnet.

Donald Trump er adskillige gange blevet taget i at sprede misinformation og udokumenterede påstande om valgsvindel via sociale medier.

Både Facebook, Instagram og Twitter har suspenderet ham.

 

 

08:02 Kerstin Bruun-Hansen

Nyt medieudspil fra DF: DR skal spare en milliard

Dansk Folkeparti går til medieforhandlingerne med et krav om, at DR skal spare en milliard. Det siger partiets medieordfører, Dennis Flydtkjær, til Avisen Danmark.

Pengene fra rundbarberingen af DR skal i stedet sendes i retning af landets lokale og regionale medier, lyder det i partiets medieudspil. For de færre penge skal DR blive bedre og bredere, men også have et smallere fokus på nyheder, oplysning og dansk kultur.

Til Avisen Danmark indrømmer Dennis Flydtkjær desuden, at partiet Dansk Folkeparti, som står i en historisk krise, set i bagklogskabens klare lys har truffet nogle dumme beslutninger på medieområdet.

”Sagen om Radio24syv endte åbenlyst forkert. Det var rigtigt at vise, at man kan lave god radio andre steder end i København. Det endte bare et skævt sted,” siger Dennis Flydtkjær.

07:53 Sebastian Goos

V, K og DF vil lave om på digital nulmoms

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti vil blæse til kamp mod den digitale nulmoms, der i partiernes optik skævvrider markedet for digitale nyheder.

Det siger de tre partiers medieordførere i en kommentar i dagens udgave af Berlingske.

Journalisten skrev i sidste måned om digital nulmoms, som blandt andet betyder, at det er dyrere for Euroman at skrive præcis samme artikel som Politiken til nettet.

Det skyldes, at den såkaldte digitale nulmoms er koblet til den første momslov fra 1967, der dengang fritog aviser for moms. Magasiner er udelukket fra at få den samme momsfritagelse på digitale platforme.

07:41 Kerstin Bruun-Hansen

Anders Langballe har anmeldt TV 2-chef for fysisk vold

Anders Langballe har anmeldt TV 2-chef for fysisk vold

Anders Langballe, tidligere politisk redaktør på TV 2. Foto: Mads Claus Rasmussen

Den tidligere politiske redaktør på TV 2 Anders Langballe har ifølge Ekstra Bladet anmeldt chef på tv-stationen for fysisk vold til den nuværende ledelse.

”Jeg har meget detaljeret redegjort for fysisk vold over for Anne Stig Christensen – både på skrift og tale – om, hvad jeg selv har oplevet på TV 2 med forskellige chefer, hvor én er meget central nu,” siger Anders Langballe til avisen.

Møderne om den fysiske vold med den nuværende TV 2-ledelse fandt sted for omkring et år siden, ’dengang advokatundersøgelsen kørte på TV 2’, ifølge Anders Langballe.

TV 2’s direktør, Anne Stig Christensen, bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun har holdt møder med Anders Langballe.

Han ønsker over for Ekstra Bladet  ikke at gå i detaljer med, hvad han konkret har oplevet, eller hvem der stod bag volden. På Twitter nævner han dog selv en ’lussing’ som et eksempel på fysisk vold.

I går
08:12 Ritzau

CNN fyrer stjernevært efter afsløring om skandaleramt bror

Den erfarne og profilerede nyhedsvært Chris Cuomo er blevet fyret af CNN.

Det oplyser den amerikanske tv-station.

Fyringen kommer, fordi CNN har fået nye oplysninger om Cuomos rolle i at forsvare sin storebror, den tidligere guvernør for delstaten New York Andrew Cuomo, mod anklager fra flere kvinder om krænkende adfærd.

Chris Cuomo var allerede blevet suspenderet på grund af sagen. Det skete nogle dage inden hans fyring.

”Vi har fået et anerkendt advokatfirma til at foretage en undersøgelse og har fyret ham med øjeblikkelig virkning,” står der i en meddelelse fra CNN Communications på Twitter.

Mandag offentliggjorde New Yorks justitsminister, Letitia James, dokumenter med nye informationer om Cuomos rolle i sagen.

Ifølge dokumenterne kontaktede Chris Cuomo personer på andre medier for at finde ud af, om der var nye påstande på vej mod Andrew Cuomo.

I august blev Andrew Cuomo tvunget til at trække sig som guvernør for New York efter 10 år på posten. Det skete, efter at adskillige kvinder havde beskyldt ham for seksuelle krænkelser.

Andrew Cuomo afviste alle beskyldninger. Men han erkendte efter at være trådt tilbage, at han måske havde været for ”familiær med folk”.

3 december
14:00 Kerstin Bruun-Hansen

DR Ung ansætter ny chef

DR Ung ansætter ny chef til bl.a. indkøb af unge-indhold til DRTV 1

DR Ung har ansat Linda Etgar som, chef for ’Ekstern TV-Produktion & Tværgående’, der er et nyt område i DR Ung som følge af DR’s digitale udviklingsplan.

Hun begynder som redaktionschef for det nye område 1. januar, skriver DR Presse.

Som redaktionschef for ’Ekstern TV-Produktion & Tværgående’ skal Linda Etgar være med til at videreudvikle ungestrategien. Hun får  blandt andet ansvaret for indkøb af non-scripted indhold til DRTV under P3-brandet.

”Jeg glæder mig meget til at være med til at definere det nye samlede P3-brand sammen med mine nye kolleger. Særligt glæder jeg mig til at levere væsentligt og vedkommende public service-indhold og til at sætte dagsordner, skabe debat og formidle indhold på nyskabende måder,” siger Linda Etgar.

Hun kommer fra en stilling hos Nuuday, hvor hun blandt andet har stået for lanceringen af kanalen Xee og været ansvarlig for at udvikle og eksekvere kanalens strategi samt indkøb af serier. Tidligere har hun i en årrække været hos den britiske public service-kanal BBC.

13:20 Sebastian Goos

Anders Krab beklager håndtering af krænkelser i Berlingske Media

I en klumme på Berlingske undskylder koncernchef Anders Krab-Johansen fra Berlingske Media for de ”uønskede seksuelle kommentarer, seksuelle opfordringer eller mindre fysiske krænkelser”, som enkelte medarbejdere på Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor må have oplevet.

”I konklusionerne stod der, at de kvinder og mænd, der havde oplevet krænkelser, var blevet efterladt alene med problemet. De fortjener en undskyldning, som hermed er givet,” lyder det fra Anders Krab-Johansen i indlægget.

Her henviser han til konklusionerne i en rapport fra Human House, hvor omfanget af krænkelserne i Berlingske Media blev undersøgt. I indlægget tilføjer han, at man det seneste år har efteruddannet ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og HR-medarbejdere i håndtering af krænkelser.

”I Berlingske Media forventer vi, at alle opfører sig ordentligt. Vi dømmer ikke folk på, hvad de måske eller måske ikke har gjort i fortiden. Vi dømmer ikke på baggrund af rygter. Jeg tager ansvar for, hvad der sker i Det Berlingske Hus på min vagt. Vi får sager undersøgt grundigt af eksterne eksperter, så begge sider og eventuelle vidner bliver hørt. Jeg kan afsløre, at nogle sager er komplekse, og at det første indtryk ikke altid bliver den endelige konklusion,” skriver Anders Krab-Johansen.

13:05 Kerstin Bruun-Hansen

Danske Medier: FIFA og Qatar skal sikre pressefrihed til VM

Danske Medier og den verdensomspændende presseorganisation World Association of News Publishers lægger nu pres på for at få FIFA og Qatar til at sikre pressefrihed til VM.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Danske Medier. Her har anholdelsen af to norske journalister i Qatar vakt bekymring.

Derfor bragte Danske Mediers adm. direktør, Mads Brandstrup, onsdag sagen om de norske journalister op til generalforsamlingen i World Association of News Publishers.

Presseorganisationen vil nu sikre sig, at FIFA og myndighederne i Qatar er opmærksomme på deres forpligtelser i forhold til at sikre, at pressen kan arbejde frit op til og under VM.

”Når man fra FIFA’s side har valgt at tildele Qatar værtskabet, må man også være med til at tage ansvar for forholdene. Når vi nu står i en situation, hvor der har været massiv kritik af forholdene under forberedelserne til VM, er det selvsagt ikke holdbart, at journalister tilsyneladende ikke kan rapportere om forholdene uden risiko for at blive anholdt,” udtaler Mads Brandstrup.

10:14 Kerstin Bruun-Hansen

Berlingske når mål om 100.000 betalende abonnenter

Med et månedsgennemsnit på lige over 100.000 betalende abonnenter nåede Berlingske i november en målsætning sat i 2018.

Det skriver Berlingske Media ifølge Mediawatch i en pressemeddelelse.

Over halvdelen af de 100.000 abonnenter er digitale, og det er i høj grad e-avis-kunder, der har båret væksten. Siden 2018 er antallet af digitale abonnenter således tredoblet, fremgår det.

”Vi har over de seneste år arbejdet for at udvikle Berlingske som Danmarks førende borgerlige medie, og at nå målet om de 100.000 abonnenter bekræfter, at det er lykkedes,” siger Tom Jensen i meddelelsen.

08:44 Kerstin Bruun-Hansen

Twitter lukker tusindvis af konti, der spreder kinesisk statspropaganda

Ifølge The Guardian har Twitter lukket tusindvis af konti i Kina, der ifølge det sociale medie udgav propaganda for at modvirke beviser på interneringslejre i Kinas Xinjiang-provins.

De mange konti brugte blandt andet fotos og falske uighuriske profiler til at sprede statspropaganda og falske vidnesbyrd om deres lykkelige liv i regionen

Ifølge analytikere ved tænketanken Australian Strategic Policy Institute (ASPI) var indholdet fra de 2.160 konti, som Twitter lukkede, ofte ”pinligt” produceret, men var med til at mudre vandene.

Uighurerne i Kina udsættes for voldelig forfølgelse, nogle placeres i arbejdslejre, og digital overvågning er en central del af Kinas undertrykkelse af mindretallet.

07:43 Kerstin Bruun-Hansen

Berlingskes vinanmelder Søren Frank modtager fransk hæderspris

Berlingskes vinanmelder Søren Frank modtager fransk hæderspris

Berlingskes mad- og vinanmelder Søren Frank . Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, blev torsdag udnævnt til ridder af den franske ridderorden Mérite Agricole på den franske ambassade i København. Det skriver Berlingske.

Søren Frank har i årtier skrevet om mad og vin og ofte om de franske specialiteter, og han modtager prisen for at forstå den franske kultur og den særlige kærlighed til vinen og maden.

”Du er mere end anmelder, men også en madreporter, der med stort held har formidlet det franske køkken og landbrug med stor balance og research,” sagde ambassadør Caroline Ferrari, da hun tildelte Søren Frank prisen.

Tidligere modtagere af ordenen, der blev stiftet i 1883 af det franske landbrugsministerium, tæller blandt andre Prins Henrik og Claus Meyer.

På henvendelse fra Berlingskes redaktion har Søren Frank bedyret, at de fremover ikke er tvunget til at kalde ham Ridder Frank eller Chevalier Frank. Men de må godt.

07:33 Kerstin Bruun-Hansen

Politikere bevilger 3 mio. kr. til faktatjek-mediet TjekDet

Med en bevilling på 3,0 mio. kr. vil kulturministeren, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten holde hånden under TjekDet i 2022. Det skriver Kulturministeriet.

TjekDet faktatjekker påstande i den offentlige debat og er en frit tilgængelig national portal til blandt andet bekæmpelse af fake news i det danske medie- og informationsmiljø.

”I de kommende medieforhandlinger skal vi drøfte, hvordan vi kan sikre, at vi kan have tillid til, hvad vi hører, ser og læser i en tid, hvor techgiganterne får større magt over den offentlige samtale. En endelig medieaftale falder først på plads i det nye år, og derfor har det været vigtigt for mig og partierne bag at holde hånden under TjekDet i 2022,” udtaler kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Midlerne til TjekDet kommer fra reserven på årets kulturelle aktstykke, som består af henholdsvis overskuddet og udbyttet fra Danske Spil og Klasselotteriet.

07:29 Christian Lindhardt

Selskab tæt på Putin overtager Ruslands svar på Facebook

Det statslige russiske gasselskab Gazprom overtager det russiske svar på Facebook, Vkontakte. Det skriver journalisten.no.

Vkontakte er et af verdens mest besøgte web-sites og er hidtil blevet ejet af den russiske milliardær Alisjer Usmanovs holdingselskab USM.

Han har nu solgt til forsikringsselskabet Sogaz, hvor Gazprom er hovedejer.

Gazprom er Ruslands største selskab og har de seneste årtier købt mange store it- og medieselskaber. Selskabet har særdeles tætte kontakter til den russiske præsident Putin.

2 december
15:31 Lucas Carn

Pressens Uddannelsesfond hæver støtten til efteruddannelse

Pressens Uddannelsesfond hæver nu støtten til kurser for medlemsvirksomhederne. Støtten går konkret fra maks 550 kroner til 900 kroner om dagen per deltager, hvilket er en stigning på 80 procent. Det skriver Danske Medier.

Håbet med tiltaget er at støtte den vækst i interne kurser med PU-støtte, som er set de seneste år. Der lægges også vægt på, at interne kurser på arbejdspladser ofte har bedre resultater, da kursisten kan benytte det lærte i praksis hurtigere.

Det påpeges også, at arbejdsgivere har nemmere ved at matche kursernes emner med nye tiltag på deres redaktion, når kurserne holdes internt.

14:17 Lucas Carn

Tvprisen vil hylde godt arbejdsmiljø

En ny pris skal uddeles ved dette års Tvprisen, der hylder den danske tv-branche. Prisen har fået navnet ”inspirationsprisen” og gives til initiativer, der har forbedret arbejdsmiljøet i tv-branchen. Det skriver Tvprisen i en pressemeddelelse.

Prisen er stiftet af Tvprisens executive udvalg og Film og TV gruppen i Dansk Journalistforbund. Alle virksomheder og større afdelinger i tv-branchen kan indstille tiltag. Eneste krav er, at det har gjort en positiv forskel for medarbejderne.

Pari Khadem, næstformand hos Film og TV gruppen i Dansk Journalistforbund, fortæller i pressemeddelelsen:

”Hos Film og TV gruppen vil vi være med til at hylde tv-branchens idéer til, hvordan man gør arbejdslivet mere trygt og godt for branchens mange medarbejdere. Vi håber, at de nominerede og vindere kan inspirere andre i branchen til at følge efter.”

Tvprisen er Danmarks eneste tv-fagpris, hvor branchens største tv-præstationer og bedste programmer bliver hædret. Den arrangeres årligt af Producentforeningen.

13:34 Ritzau

Britisk domstol: Meghan blev krænket af tabloidavis

En britisk domstol har torsdag afvist en appel fra en tabloidavis, som er dømt for at have krænket Hertuginde Meghan Markles privatliv.

Det skriver Reuters.

Avisen Mail on Sunday blev tidligere på året dømt til at offentliggøre en undskyldning på sin forside og betale sagens omkostninger, fordi avisen publicerede dele af et brev, som Meghan Markle skrev til sin far.

Appeldomstolen i London har torsdag afvist en anke fra Mail on Sunday og givet Markle ret i, at indholdet af brevet var ”personligt”.

11:41 Lucas Carn

Ministerie afgrænsede aktindsigtsanmodning for meget

Udlændinge- og integrationsministeriet var for snævre i deres afgrænsning af aktindsigt om Rwanda-sag. Det skriver Ombudsmanden i en udtalelse.

Sagen omhandler regeringens planer for et muligt udrejsecenter i Rwanda. En journalist havde i den forbindelse anmodet om aktindsigt i oplysninger relateret til det, lige fra indledende drøftelser til endelige aftaleudkast.

Ministeriet tolkede anmodningen, som at den kun handlede om forholdsvist konkrete planer og drøftelser med Rwanda. Ud fra den fortolkning vurderede ministeriet, at ingen dokumenter var omfattet af anmodningen.

Ombudsmand Niels Fenger siger i udtalelsen:

”Når en myndighed behandler en anmodning om aktindsigt, er det myndighedens ansvar at fortolke og afgrænse anmodningen, så det loyalt reflekterer det, som ansøgeren ønsker. I denne sag mener jeg ikke, at der kunne være tvivl om, at ministeriets afgrænsning var for snæver.”

11:04 Lucas Carn

Polsk mediechef mistænkt for at hacke journalists arbejdscomputer

Bestyrelsesformanden for Radio Lodz i Polen, Arkadiusz Paluszkiewicz, er mistænkt for at have fået to mænd til at hacke journalist på stationen Malgorzata Warzechas’ arbejdscomputer. Det skriver Journalisten.se.

Hackingen af computeren er angiveligt sket den 24. oktober. På overvågningsbilleder fra radiokanalen kan det ses, at bestyrelsesformanden får besøg af to mænd. De to mænd går senere ind på Malgorzata Warzechas’ kontor, efter at hun er taget hjem.

Da hun vendte tilbage til kontoret, opdagede hun, at nogen havde haft adgang til hendes computer og politianmeldte hændelsen.

Malgorzata Warzechas er ud over at være journalist på radiostationen også formand for den lokale journalistgruppe. Gruppen har ligget i konflikt med ledelsen på stationen over opsigelser og erstatninger. De udsendte også et lokalt strejkevarsel i oktober.

10:45 Lucas Carn

Endnu en EB-profil skifter til Frihedsbrevet

Marie Rask Glerup bliver det nyeste navn i rækken af tidligere Ekstra Bladet-ansatte, der skifter til Mads Brüggers Frihedsbrevet. Det skriver Mediawatch.

Marie Rask Glerup annoncerede i midten af november på Twitter, at hun havde sagt sin stilling som podcastredaktør på Ekstra Bladet op.

I første omgang har hun en projektansættelse hos DR, inden hun derefter begynder på Frihedsbrevet.

Tidligere på ugen kom det frem, at Ekstra Bladets graverchef, Jeppe Findalen, også skifter til Frihedsbrevet. Det samme gjorde journalist Maya Tekeli, journalist Helle Fusager og redaktør Kristoffer Eriksen tidligere i år.

Marie Rask Glerup siger i forbindelse med skiftet til Mediawatch, at hun er stolt af resultaterne på Ekstra Bladet, men at hun ikke er enig i strategien for podcasts.

”Med dygtige folks afgang fra Ekstra Bladet har en naturlig delløsning været, at vi har købt mere af de store satsninger eksternt, og dermed vil min andel i projekterne være mere administrative end journalistiske. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg ville have skåret snittet anderledes i strategien,” siger hun og ønsker Henrik Qvortrup og Knud Brix alt det bedste.

10:02 Lucas Carn

DR undskylder for spisning af haj

DR undskylder for spisning af haj

Deltagerne i DR-programmet ’Øen – en ny begyndelse’ spiste ved en fejl en truet haj. Karin Fallah/Metronome

Deltagerne i DR-programmet ’Øen – en ny begyndelse’ kom ved en fejl til at spise en truet haj-art. DR undskylder for fejlen, skriver DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, i en beklagelse på dr.dk.

Det er en såkaldt Pacific Nurse Shark, deltagerne havde fået hevet til lands. Den art blev tilføjet til IUCN’s liste over truede dyrearter den 21. marts 2021, altså før optagelserne til programmet startede.

Konceptet for programmet er, at deltagerne bliver efterladt på en ø og skal overleve i naturen. Det betyder naturligvis også, at de skal spise diverse dyr, som findes på og omkring øen. Dog skal artskonservering også tænkes med, lige meget hvor sultne deltagerne er.

DR skriver i beklagelsen, at det var en fejl fra de lokale samarbejdspartneres side. De havde ikke selv været opmærksomme på, at hajen var blevet tilføjet til listen over truede dyr. Derfor kunne de ikke fortælle deltagerne, at de havde ulovlig fangst på krogen.

08:31 Kerstin Bruun-Hansen

Kulturminister om kulturen på TV 2: ”Fuldstændigt uhørt”

Chokerende, uhørt og fuldstændigt uacceptabelt.

Sådan lyder reaktionen fra Christiansborg ifølge Politiken, efter at dokumentarserien om MeToo på TV 2 har kastet lys over, hvordan kvindelige medarbejdere på statsejede TV 2 har været udsat for magtmisbrug, seksuelle tilnærmelser og grænseoverskridende sexistisk adfærd fra mandlige chefer igennem en lang årrække.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kalder over for Politiken arbejdsmiljøet på TV 2, skildret af de 11 medvirkende kvinder i dokumentaren, for ”fuldstændigt uhørt”. Ministeren fortæller, at hun vil følge TV 2-ledelsens tiltag for at rette op på kulturen.

”Jeg forventer, at de tager situationen meget alvorligt og vil gøre, hvad de kan, for at vi i fremtiden har et sundt arbejdsmiljø på TV 2. Det har jeg en drøftelse med TV 2’s bestyrelsesformand (Jimmy Maymann red.) om,” siger kulturministeren til Politiken.

TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, udtalte i en pressemeddelelse onsdag sin beklagelse og undskyldning til kvinderne.
08:09 Thomas Møller Larsen

Nu bliver det nemmere at tjene penge på TikTok

Med en række nye tiltag vil TikTok gøre det lettere at tjene penge på indhold. Det skriver det sociale medie på sin hjemmeside.

Blandt andet får brugerne mulighed for at give TikTokers små beløb kaldet ’tips’. Det foregår ved hjælp af betalingsløsningen Stripe. TikTokeren modtager alle pengene, minus et betalingsgebyr.

TikTok lancerer også en portal til TikTokers ved navn ’Creator Next’, hvor alle indtjeningsmuligheder er samlet ét sted.

TikTok er kinesisk ejet og har i dag mere end én milliard brugere.

 

07:32 Kerstin Bruun-Hansen

Politiken undskylder til kvinderne i Dorph-sagen

”Det er en fejl, at kvinderne ikke fik længere tid til at reagere.”

Sådan siger Politikens chefredaktør Anne Mette Svane nu i et interview til sin egen avis, efter at de to tidligere TV 2-ansatte Therese Philipsen og Louise Degn har kritiseret, at Politiken ikke gav dem tid nok til at forholde sig til artiklen, der beskrev seksuelle krænkelser mod dem begået af tv-vært Jes Dorph-Petersen.

I artiklen fra januar gik tv-værten Jes Dorph-Petersen i rette med den advokatundersøgelse, som TV 2 iværksatte omkring seksuelle krænkelser på stationen. Den beskriver to indberetninger fra undersøgelsen, som var medvirkende til, at Jes Dorph-Petersen mistede sit job.

I begge sager var kvindernes navne anonymiseret, men mandag stod de to kvinder, Therese Philipsen og Louise Degn, frem med navn i dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’ og i en artikel i Information. De kritiserer dels, at Politiken ikke gav dem tid nok til at forholde sig til artiklen inden udgivelse, dels at Politiken har udeladt væsentlige informationer i beskrivelsen af sagerne.

Anne Mette Svane, chefredaktør på Politiken, forklarer, at Politiken mandag 4. januar 2021 om aftenen sendte artiklen til TV 2 og bad dem kontakte de to kvinder, så de havde mulighed for at forholde sig til artiklen.

Efter opfølgende mails skrev TV 2’s pressechef tirsdag eftermiddag kl. 16.15, at mailen var sendt videre til kvinderne, men at det ikke var forventeligt, at kvinderne ville se mailen før om aftenen, fordi den var sendt til private mailadresser.

Samme aften klokken 20.53 – 4,5 timer senere – bragte Politiken interviewet med Jes Dorph-Petersen uden at have hørt fra de to kvinder.

”Vi tager den beslutning, fordi nyheden kommer ud. Det er jo også af hensyn til, hvad det er for en historie, vi fortæller,” siger Anne Mette Svane til Politiken.

Hun står ved avisens journalistik i de to sager, men erkender, at Politiken begik en fejl ved ikke at give kilderne længere tid til at svare.

1 december
14:45 Sebastian Goos

Kritisk medlem af TV 2 Bornholms bestyrelse trækker sig

Esben Ørberg, der er næstformand i Bornholms Borgerforeningers Samvirke, har trukket sig fra bestyrelsen i TV 2 Bornholm.

”Men jeg har ikke brug for nogen offentlighed eller at skandalisere noget,” siger Esben Ørberg til Bornholms Tidende. Over for Bornholms Tidende forklarer Esben Ørberg, at hans udtræden hænger sammen med, at han er uenig i strategien for TV 2 Bornholm. Esben Ørberg siger til Journalisten, at han ikke ønsker at uddybe sin udtræden.

Netop strategien for TV 2 Bornholm var også central i Journalistens dækning af tv-kanalen tidligere på året, hvor Esben Ørberg kritiserede, at TV 2 Bornholm satser så meget på digitale nyheder:

”TV 2-regionerne kan gerne beholde deres tilskud, men det er hul i hovedet at bruge pengene på det samme, som de private og uafhængige lokalaviser kæmper med næb og klør på at fastholde og udvikle. Vi finder det ikke fair, at vores tv-station publicerer enorme mængder offentligt støttede tekstnyheder, heraf vel omkring halvdelen uden nogen som helst bornholmer-vinkel, ud på et marked, som avisen lever af på markedsvilkår,” sagde han dengang på vegne af borgerforeningerne.

I artiklen kunne Journalisten dengang fortælle, at TV 2 Bornholm producerer langt flere artikler til nettet end andre TV 2-regioner, der dækker flere kommuner på en gang.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen