Rettigheder

Ny aftale sikrer, at flere CopyDan-penge kan være på vej

CopyDan har udvidet en aftale om kopiering blandt undervisningsinstitutioner, der betyder, at DJ-medlemmer nu kan få betaling for digitale kopier af aviser. Det kommer mange DJ-medlemmer til gode, siger journalistformand

Parterne i CopyDan Tekst & Node har tirsdag indgået en ny aftale med Danske Medier om at udvide kopieringsaftalen på undervisningsområdet, så den gælder digital kopiering af avisartikler.

Aftalen betyder, at rettighedshavere som journalister, pressefotografer, bladtegnere og lignende fremover har ret til betaling, når undervisningsinstitutioner laver digitale kopier af avisartikler.

På den måde er der nu penge på vej til de DJ-medlemmer, hvis artikler bliver kopieret digitalt.

Formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen glæder sig over aftalen:

”Forbrugernes adfærd har ændret sig gennem de seneste efterhånden mange år fra at være fotomaskine-kopiering til at være digital kopiering. Derfor er jeg glad for, at det nu endelig er lykkes DJ og de andre rettighedshavere i CopyDan Tekst & Node at blive enige om en aftale, som kommer mange af DJ’s medlemmer til gode,” udtaler Tine Johansen til Dansk Journalistforbund.

Aftalen hos CopyDan

Betalingen til rettighedshaverne kommer til at ske på baggrund af konkrete indberetninger fra undervisningsinstitutionerne til CopyDan Tekst & Node og bliver udbetalt i februar måned for det foregående skoleår.

Ifølge administrerende direktør i CopyDan Tekst & Node Anders Rasch sker aftalen, efter at undervisningsinstitutioner har udtrykt et ønske om lovligt at kunne dele avisartikler digitalt.

Aftalen betyder, at al kopiering af tekst nu er indbefattet af CopyDan Tekst & Nodes aftaler på uddannelsesområdet.

Selv om reglerne er lidt forskellige, alt efter hvilken slags undervisningsinstitution kopieringen foregår på, kommer den digitale kopiering til at følge samme regler som anden kopiering.

 

0 Kommentarer