Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:12 19.10.2023 Anna Sol Jørgensen

NRK ændrer rubrikker efter eksplosion ved hospital i Gaza

NRK ændrer rubrikker efter eksplosion ved hospital i Gaza

Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Den norske public service-station var for hurtigt ude med konstaterende rubrikker efter eksplosionen ved et hospital i Gaza forleden.

Det erkender udenrigschef Sigurd Falkenberg Mikkelsen, skriver Journalisten.no.

NRK har således ændret en rubrik, der lød, at ”Flere hundrede dræbt i israelske luftangreb mod skole og sygehus i Gaza” til ”Hamas: 500 dræbt i israelske luftangreb mod sygehus og skole i Gaza”.

I en anden rubrik stod der, at ”Flere lande fordømmer det israelske angreb”. Den hedder nu ”Flere lande fordømmer sygehusangrebet”.

Der er siden eksplosionen kommet flere meldinger om, at det er usandsynligt, at Israel står bag angrebet. Blandt andre den amerikanske præsident Joe Biden har udtalt, at det tyder på, at eksplosionen skyldtes en vildfaren raket affyret af en terrorgruppe.

Derfor har NRK set sig nødt til at rette rubrikkerne, så der var tydelige forbehold og kildehenvisninger i dem, forklarer Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

”Denne type hændelser er krævende at håndtere på redaktioner, fordi det er vanskeligt at vericifere informationen om det, som jo var en stor og vigtig nyhedshistorie. Det tog også en stund, før IDF (Israels militær, red.) udtalte sig. Det gjorde, at vi i en periode kun havde palæstinensiske myndigheder at forholde os til,” oplyser udenrigschefen i et skriftligt svar til NRK.

SENESTE NYT

Flere nyheder