Sparerunde

Nordjyske skal fyre et ukendt antal medarbejdere

Der skal spares 7,2 millioner kroner i Det Nordjyske Mediehus

Det Nordjyske Mediehus kommer til at fyre et ukendt antal medarbejdere den 29. november.

Det oplyser fællestillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn til Journalisten.

I en besked sendt ud til alle medarbejdere i Det Nordjyske Mediehus fremgår det, at der mangler 7,2 millioner kroner for at få budgettet til at hænge sammen. Det tal startede med 18 millioner kroner, men blandt andet frivillige fratrædelser fra fem medarbejdere har bragt beløbet ned.

Det vides altså endnu ikke, hvor mange fyresedler de 7,2 millioner kroner munder ud i.

”Det er ikke kun redaktionen, men altså hele virksomheden, hvor det er meldt ud, at der kommer fyringer,” siger Merete Ejsing Horn.

Får besked 29. november

Fyringsrunden finder sted tirsdag den 29. november, hvor de fyrede medarbejdere får besked klokken 8 om morgenen. Her vil to repræsentanter fra Dansk Journalistforbund også være tilstede til at tage hånd om de fyrede medarbejdere, fortæller Merete Ejsing Horn.

”Folk er bekymrede og nervøse, og der er nok også en del vrede,” siger hun.

Seneste fyringsrunde i mediehuset fandt sted for tre år siden.

”Jeg må indrømme, at jeg er lidt rystet. Også på de andre mediers vegne,” siger Merete Ejsing Horn med henvisning til Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken, hvor der også er meldt fyringsrunder ud.

”Vi gik ind i 2022 med fuld fortrøstning, hvor det for branchen så ganske rimeligt ud. Og så pludselig ser vi det her,” siger hun.

Udfordret af markedet

Det Nordjyske Mediehus bebudede 1. november, at der ville komme besparelser i huset. Det gjorde man i forbindelse med en pressemeddelelse:

”På grund af de generelle vilkår i markedet står Det Nordjyske Mediehus over for at skulle gennemføre en række tilpasninger og besparelser i den kommende tid,” lød det i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen fortalte mediehuset også, at man havde indgået et samarbejde med virksomheden ZITE A/S, der skal overtage 20 medarbejdere fra Det Nordjyske Mediehus inden for kreativt, grafisk arbejde og erhvervskundesupport.

Medarbejderne samles i et såkaldt in-house bureau, der etableres under navnet DNMH Agency.

0 Kommentarer