Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:57 09.02.2023 Christian Lindhardt

Minister fastholder lukkethed i medieansvarsudvalg

Minister fastholder lukkethed i medieansvarsudvalg

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har ikke tænkt sig at ændre på, at arbejdet i Medieansvarsudvalget skal være lukket for offentligheden.

Det siger han i et svar i Folketinget, hvor han er blevet spurgt til den kritik der har været rejst i Ekstra Bladet fra blandt andre DJ’s formand, Tine Johansen, og JP/Pol-direktør Stig Ørskov.

Udvalget er oprettet som en selvstændig forvaltningsmyndighed, og derfor er der ikke aktindsigt i dets interne arbejde, men det er helt normalt, siger ministeren.

”Det er der jo ikke noget ekstraordinært eller usædvanligt i. Formålet var at give udvalget mulighed for på en fri og formløs måde at foretage overvejelser og udføre det forberedende arbejde,” siger Jakob Engel-Schmidt som svar på spørgsmålet, der var rejst af DF’s Peter Kofod.

Jakob Engel-Schmidt kalder der ”sædvanlig praksis”, at udvalg etableres på den måde.

”Det er jo en procedure der betyder, at det forberedende arbejde, udvalget foretager, indtil man udkommer med et resultat, ikke er underlagt aktindsigt, men til gengæld bliver gjort offentligt, når arbejdet er færdigt,” svarer han.

SENESTE NYT

Flere nyheder