
Onkel Reje er en del af programmerne på DR’s Ramasjang. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Der er blevet lyttet mindre til radio, og der er blevet skruet op for forbruget af DR’s Ramasjang under coronakrisen.
Det skriver DR i en pressemeddelelse, i forbindelse med at DR Medieforskning er på vej med sin rapport ’Medieudviklingen 2020’.
Den ændrede hverdag for de fleste danskere og flere store pressemøder har i den grad sat sine spor på danskernes medieforbrug. Det var særligt i marts, april og maj, at graferne så helt anderledes ud end normalt.
Nyhedsforbruget på DR TV steg kraftigt, og i det hele taget er der blevet set mere tv, mens radiokanalerne mistede lyttere.
Flere seere og lyttere til TV Avisen og P1
Fra den 11. marts til 10. maj steg danskernes tv-forbrug med 13 minutter dagligt, hvilket er en stigning på 11 procent.
Det har man kunnet mærke på TV Avisens seerandel, som steg på tværs af alle aldersgrupper. Særligt de 15-24-årige har fået øjnene op for den nyhedskanal. Aldersgruppens forbrug af TV Avisen blev nemlig næsten tredoblet i perioden fra marts til maj i forhold til samme periode året før.
Også DR’s Ramasjang fik flere seere end normalt. Tidsforbruget for de 4-8-årige steg med 37 procent til 16 minutter dagligt, og streaming af DR’s Ultra Nyt steg med næsten 40 procent.
Til gengæld blev der hørt markant mindre radio i nedlukningens første måneder. De kommercielle kanaler mærkede et fald i dækningen på 14 procent i forhold til året før. DR’s kanaler oplevede samlet set en tilbagegang på seks procent. Til gengæld øgede P1 sin dækning med 16 procent.
De ændrede medievaner har dog ikke holdt ved:
”I takt med at coronaen er blevet en mere naturlig del af vores hverdag, og det daglige nyhedsfeed langsomt også blev fyldt med andre emner, som #MeToo-skandaler og amerikansk præsidentvalg, havde danskernes nyhedsinteresse og mediebrug ved årets udgang atter fundet et mere naturligt leje,” skriver forfatterne bag rapporten ’Medieudviklingen 2020’.
Mere Tinder og TikTok
Danskerne ændrede ikke kun deres forbrug af traditionelle medier.
For eksempel svarer 33 procent af de danske brugere af dating-apps, at de brugte den slags apps mere under nedlukningen i foråret, end de tidligere har gjort.
Der har tilsyneladende også været god tid til at optage dansevideoer i de danske hjem. Kendskabet til TikTok steg i hvert fald fra 22 procent i 2019 til 63 procent i 2020. Ved udgangen af året var det dog stadig kun otte procent, der ugentligt bruger det sociale medie.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.