Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:33 21.09.2022 Anna Sol Jørgensen

Microsoft sætter vigtig underskrift i forhandlinger med danske medier

Techgiganten Microsoft har underskrevet et memorandum, der anerkender danske mediers rettigheder over deres indhold på Microsofts platforme.

Det skriver Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO), der er et forhandlingskollektiv bestående af danske medieudgivere, i en pressemeddelelse.

DPCMO repræsenterer en bred kreds af danske medier, der sammen vil sikre, at techgiganterne indgår aftaler med pressen om brug af deres indhold på platformene.

Microsoft er den første store techvirksomhed, der med en underskrift anerkender mediernes rettigheder. Allerede nu er der dog tale om en milesten i forhandlingerne, som formanden for DPCMO, Anders Krab-Johansen, sætter pris på.

”Microsofts engagement i at samarbejde med DPCMO er et stærkt signal i vores afgørende og pågående indsats for at sikre, at danskerne har adgang til en fri, relevant og alsidig presse i den digitale verden,” siger han i pressemeddelelsen.

Forude venter forhandlinger om en egentlig licensaftale mellem Microsoft og DPCMO.

”Microsoft støtter udgivernes ret til at modtage retfærdig betaling for brug af deres indhold på tredjeparts-platforme under EU’s copyright-direktiv og tilsvarende lov, og vi sætter pris på samarbejdet med DPCMO indtil videre,” udtaler Nanna-Louise Wildfang Linde, der er i vicepræsident for European Government Affairs i Microsoft, i pressemeddelelsen.

Forvaltningsselskabet blev stiftet sidste år i forbindelse med, at Folketinget vedtog en lov, der gav medierne rettigheder over for techgiganter, der benytter mediernes indhold.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder