DR

Mette Frederiksen var iført skudsikker vest og frossen flæskesteg på tekst-tv

Højst opsigtsvækkende kunne DR’s tekst-tv i går berette, at statsminister Mette Frederiksen var iført en frossen flæskesteg med knap et halvt kilo hash under sit besøg i Ukraine

Det er omkring hver fjerde dansker, der hver dag benytter sig af tekst-tv.

Alligevel hører det til sjældenhederne, at nyhederne på den sorte tv-baggrund får synderlig opmærksomhed eller ligefrem går viralt.

Det skete alligevel i går, da platformen bragte nyheden ’Mette Frederiksen er i Ukraine’. En lidt underspillet rubrik til en ellers opsigtsvækkende historie, der beskrev statsminister Mette Frederiksens (S) besøg hos Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, i hovedstaden Kyiv.

Besøget blev dækket intensivt, men tekst-tv var umiddelbart det eneste medie, der noterede sig en spektakulær detalje ved Mette Frederiksens påklædning:

”Mette Frederiksen er iklædt sort tøj og frossen flæskesteg, der vakte undren. Og ved en nærmere kontrolscanning viste det sig, at flæskestegen indeholdt flere plader med hash med en samlet vægt på 426 gram.”

”Sagen med flæskestegen er overgivet til Københavns Politi til videre efterforskning,” slutter nyheden på tekst-tv.

DR beklager over for statsminister og flæskesteg

En alvorlig sag for statsministeren, kunne man mene. Eller fin satire fra DR’s side. Men ingen af delene er tilfældet.

Der var slet og ret tale om en teknisk fejl, der betød, at telegrammer flettede sig sammen på tekst-tv. Det oplyser Anders Emil Møller, der er ledende redaktionschef for dr.dk, der trods sit digitale navn også rummer ansvaret for tekst-tv.

Fejlen betød, at statsminister-besøget i Ukraine blev blandet sammen med en nyhed om, at toldere i Københavns Lufthavn inden påske havde fundet næsten et halvt kilo hash i en frossen flæskesteg. 

På nogle sider var fejlen måske tydelig, men lige i tilfældet med Mette Frederiksen flettede historierne sig sammen på en måde, så det faktisk dannede en rigtig sætning.

”I dette tilfælde var overgangen fra den ene til den anden historie så elegant, at det nærmer sig bevidst satire i sit udtryk. Det var det ikke. Det var en fejl i det system, der afspiller tekst-tv,” siger Anders Emil Møller til Ekstra Bladet og beklager samtidig fejlen:

”Vi beklager meget over for både statsminister, flæskesteg og berørte brugere.”

0 Kommentarer