Den 21-årige Camille Beck Fallesen ventede tirsdag spændt på svar fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Ligesom knap 400 andre havde hun skrevet en ansøgning til skolens TV-og Medietilrettelæggeruddannelse, der i alt optager cirka 40 elever. Men det var langtfra et entydigt svar fra DMJX, Camille Beck Fallesen og mange af de andre ansøgere fik.
Først fik Camille Beck Fallesen en mail adresseret til en ”Caroline”. Hvad enten mailen var til Caroline eller Camille, ja så var personen ikke gået videre.
”Vi må med beklagelse meddele dig, at du ikke er blevet udtaget til optagelsesprøven på TV- og Medietilrettelæggelse,” står der i mailen.
Camille Beck Fallesen var ikke den eneste med rod i indbakken. Hun befinder sig på Vallekilde Højskole, der har en linje designet til at forberede eleverne til TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen, og her er hun én blandt ni elever på skolen, der har søgt TVM-uddannelsen. Camille Beck Fallesen fortæller, at hun og de andre højskoleelever skulle igennem fem forskellige mails fra uddannelsen, før der var endeligt svar.
Efter første mail fulgte en ny, hvor uddannelsen gjorde opmærksom på fejlen. Og senere tirsdag aften tikkede nummer tre ind.
”Vi har nu været igennem alle ansøgninger til TV og Medietilrettelæggelse i år, og vi vil gerne invitere dig til optagelsesprøven,” stod der i denne mail.
”Her får jeg at vide, at jeg er inviteret til optagelsesprøve. Og her står mit rigtige navn,” siger Camille Beck Fallesen.
”Da jeg fik at vide, at jeg var kommet til optagelsesprøve, var jeg virkelig, virkelig glad. Jeg skrev til min familie: ’Yes, se her’. Bare det at komme til optagelsesprøven er en sejr,” siger Camille Beck Fallesen.
Seks af de ni ansøgere på Vallekilde Højskole fik den glædelige besked. Tre var ikke gået videre. Men onsdag modtog eleverne på højskolen en ny mail. DMJX trak alt tilbage igen.
”Det er altså den fjerde mail, vi får, og alle vi, der allerede er blevet inviteret til optagelsesprøve, bliver frustrerede. Hvad skal vi så regne med nu?” spørger Camille Beck Fallesen.
Sammen med de otte andre på Vallekilde Højskole ventede hun igen på svar. Var hun inde, eller var hun ude?
Den endelige mail tikkede ind hos Camille Beck Fallesen onsdag omkring halv tre.
”Vi må med beklagelse meddele dig, at du ikke er blevet udtaget til optagelsesprøven på TV- og medietilrettelæggelse,” lød beskeden.
”Jeg var en af de sidste, der fik beskeden om, at jeg ikke var kommet ind. Jeg tror ikke helt, jeg har forstået det endnu,” siger Camille Beck Fallesen.
Ud af de seks på højskolen, der først var blevet inviteret med til optagelsesprøve, endte to af dem med at få afslag. Og to af dem, der først havde fået afslag, endte med at gå videre til prøven.
”Det er ikke i orden, at jeg som uddannelsessøgende skal være i den situation. Jeg synes, jeg er blevet røvrendt,” siger Camille Beck Fallesen.
TVM beklager
Anne-Cathrine Aune List er administrativ ansvarlig for optagelsen og skriver til Journalisten:
”Det var en beklagelig teknisk fejl, der gjorde, at en række forkerte mails blev sendt ud. Det er meget ærgerligt, og vi har reageret så hurtigt, vi kunne, i forhold til at få redt trådene ud,” skriver hun.
”Vi har fuld forståelse for den frustration, som de involverede oplever, og vi beklager fejlen og den forvirring og frustration, den har skabt.”
13 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Kunne det ikke være fedt med en nulfejlskultur, hvor domme fældes af folkedomstolen? Selvfølgelig ærgerligt at have fået en forkert besked, og de skal da være både sure og skuffede, men yeeezus. Slap nu af. Ingen er døde.
Som, Rektor (Jens Otto Kjær Hansen), prorektor (Lars Poulsen) samt Kvalitetschef (Solveig Schmidt) hhv. DPO (Data Protection Officer) iht. EU Regulation 679/2016 vedrørende (GDPR) General Data Protection Regulation, der blev vedtaget i EU den 27. april 2016, er disse pågældende personer ikke de eneste som kan forvente en bøde straf ved EU domstolen, hvis denne sag måtte kommer EU kommissionen for ørerne. Ifølge den nu også fuldstændige og aktive bøde udmålings skærings dato per 25. maj 2018, hvor den overordnede ledelse (bestyrelsen) i allerhøjeste grad og i særdeleshed ved brud på GDPR, vil denne kunne forvente et ufravigeligt bødeforlæg af størrelsesorden 4. % iht. virksomhedens årlige globale omsætning. Ikke mindst derfor, kunne det være på sin plads at få undersøgt denne sag til bunds og få tilkendegivet om den øverste ledelse ansvarlig for DMJX (TVM) er lige så inkompetente og uansvarlige, som Roskilde Banks ”ledelse”, således at endnu en gigantisk regning i sidste ende, ikke også, havner hos skatteborgerne.
I videoen "Oplæg om uddannelsen Tv- og Medietilrettelæggelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ved Åbent Hus d. 24. februar 2014." fortæller rektor?, at der er to personer, der læser alle ansøgninger og foretager udvælgelsen. Her snakker han endda om 650 ansøgere, det år To personer til 650 ansøgninger? Er dette forsvarligt, for en fair behandling af den enkelte ansøger?
For hvor lang tid, har den enkelte mon brugt på hver ansøgning?
Kører man træt, efter de første hundrede, og stopper her?
Jeg synes, det er yderst betænkeligt for den objektive og upartiske vurdering, at kun to personer er inde over gennemgangen, og udvælgelsen blandt så mange ansøgere.
Two is a couple, three's a crowd. Men i dette tilfælde, ser jeg hellere tre sæt øjne, end to. Gerne flere, i objektivitetens tjeneste.
Kort. Dette er uacceptabelt. Og undskyldningen ligeså.
De ansvarlige er uegnede til opgaven og skal ikke have en ny chance.
Stakkels aspiranter.
”Beklagelig teknisk fejl,” skriver DMJX
Teknisk fejl?, den vil jeg da gerne have uddybet. Utroligt at DMJX forsøger at spise ansøgerne af, med en sådan forklaring.
For hvordan kan it-teknologi, som man må formode der er tale om, fejle, i forbindelse med at holde styr på navne og mails?
Flere