Twitter

Lotte Folke efter angreb fra Knud Brix: Det taler for sig selv

Lotte Folke kalder det ”100 procent” en fejl, at hun skulle have bagtalt sin chef, som Knud Brix påstår i tweet. DR-chef kritiserer Knud Brix for at gå efter værten i stedet for den ansvarlige

Knud Brix beskylder i et tweet ’Deadline’-vært Lotte Folke for at have bagtalt sin chef, Nikolai Thyssen, forud for et interview i programmet, hvor Knud Brix blev stillet kritiske spørgsmål.

”Jeg sendte ikke min mail til DR Fakta, men Nikolai Thyssen, som du sad i sminken og bagtalte. Hvad var det nu, du sagde; han går mest op i, hvilket tøj værterne har på, og det er nok meget godt, han ikke blander sig i andet. Var det sådan?,” skriver Knud Brix altså i tweetet.

Angrebet optræder i en tråd, der handler om, at Knud Brix har klaget til DR over oplægget til netop interviewet i ’Deadline’.

Tweetet har medført reaktioner fra mange i mediebranchen. Børsens chefredaktør, Nikolaj Sommer, kalder for eksempel Knud Brix’ tweet for ”helt formatløst”.

”Det må han selv om”

Lotte Folke selv tager tweetet med ophøjet ro, da Journalisten fanger hende over telefonen.

”Han må hjertens gerne fortælle alt, hvad jeg siger. Jeg synes ikke, at man skal gå ud fra, at de snakke er til baggrund. Han må gerne referere fra den samtale, men jeg sagde så ikke det, han har refereret fra den,” siger hun til Journalisten.

”Jeg sludrer med alle mine gæster. Vi snakkede om, hvorvidt Nikolai Thyssen var meget nede i indholdet i ’Deadline’, og der sagde jeg, at det var han ikke, fordi han også havde travlt med en masse andet,” fortsætter Lotte Folke.

Hun kalder det ”100 procent” en fejl, at hun skulle have talt om, at Nikolai Thyssen kun går op i værternes tøj.

”Han (Knud Brix, red.) skriver jo også: ’Var det sådan?’. Jeg tror ikke, at han kan huske, hvad vi talte om,” siger Lotte Folke.

Hvordan har du det med, at han lægger jeres private samtale ud på Twitter?

”Det har jeg ikke noget problem med. Det må han selv om. Det vil jeg ikke kritisere. Jeg synes, det taler for sig selv. Men det er ikke korrekt, det han siger, at jeg har sagt.”

Thyssen: Gå efter den ansvarlige

’Deadline’-chef Nikolai Thyssen er forhindret i at stille op til interview, men skriver på sms:

”Jeg lærte Knud Brix at kende, da han kom til DR som vært på ’Genstart’. I den periode, hvor han tog afstand fra kynismen, der havde taget hold i journalistikken. Jeg lærte ham at kende som et godt menneske og dygtig journalist, og da han forlod DR for at blive chef på Ekstra Bladet, var jeg sikker på, at han ville blive en forrygende forvalter af det antiautoritære projekt, der holder til på Rådhuspladsen. Det håber jeg stadig, han kan blive,” indleder Nikolai Thyssen.

Nikolai Thyssen mener, at Knud Brix går efter den forkerte ved at gå til angreb på Lotte Folke:

”Det er mig, der sætter retningen for ’Deadline’, og det er mit navn, der står i rulleteksten, når programmet er slut. Det er kort sagt mit ansvar. Derfor vil jeg bede Knud Brix om at rette sin vrede mod mig og ikke mod en vært, der gør sit arbejde. Det må være Ekstra Bladets ånd at gå efter den ansvarlige.”

Hele konflikten handler om, at Knud Brix har klaget til Nikolai Thyssen over oplægget til et interview i programmet ’Deadline’.

I oplægget til interviewet med Knud Brix siger ’Deadline’-vært Lotte Folke:

”Ekstra Bladet har fået ny chef, han hedder Knud Brix, og han vil ligesom sin forgænger, Henrik Qvortrup, gøre Ekstra Bladet til et kort og kontant antiautoritært talerør for den ukreative klasse, hvor spin hedder løgn, og hvor man ikke er proud, men stolt. Så hvorfor løj han så om, hvordan Henrik Qvortrup blev fyret?”

Knud Brix har ifølge ham selv bedt ’Deadline’-chef Nikolai Thyssen om at dokumentere, at han har løjet, da det beklikker hans troværdighed.

Til kritikken svarer Nikolai Thyssen, at DR altid vil stå på mål for journalistikken, og derfor behandler klager med ”stor omhu”:

”Man skal selvsagt kunne udfordre vores journalistik uden frygt for at blive hængt ud på forsiden af den grund. Derfor kommenterer jeg ikke på, hvilke klager vi modtager, medmindre vi vurderer, at vi har lavet en fejl, der skal berigtiges. Så gør vi det til gengæld med åben pande,” lyder det.

Han tilføjer:

”I DR retter vi vores fejl under ’Fejl og Fakta’ på dr.dk, og du kan ved selvsyn konstatere, at jeg ikke har fundet anledning til at berigtige det konkrete interview.”

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Knud Brix.

Opdateret kl 18.51:

Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix, beklager sagen i et nyt tweet:

”Mit tweet til @lottefolke (Lotte Folke, red.) var over stregen. Ikke det heldigste fra min hånd, beklager. Jeg må lære at styre stridbare hjerte,” skriver Knud Brix i et nyt tweet.

0 Kommentarer