Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:59 14.11.2023 Sebastian Goos

Lea Korsgaard ses privat med Barbara Bertelsen – afviser inhabilitet

Lea Korsgaard ses privat med Barbara Bertelsen – afviser inhabilitet

Barbara Bertelsen er departementschef i Statsministeriet. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Zetland-chefredaktør og DMJX-bestyrelsesformand Lea Korsgaard oplyser til Frihedsbrevet, at hun kender Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og at hun for nyligt deltog i fejringen af Barbara Bertelsens 50 års fødselsdag. Hun vil dog ikke betegne Barbara Bertelsen som en ven, men derimod en bekendt.

Lea Korsgaard afviser over for Frihedsbrevet, at det gør hende inhabil i forhold til en nylig klumme, hvor Lea Korsgaard kritiserer mediernes dækning af FE-sagen og mediernes omtale af Barbara Bertelsens potentielle rolle i sagen:

”Det ville være relevant, hvis det havde påvirket historien, eller hvis det havde påvirket min dømmekraft. Hvis det havde påvirket vinklen. Men det har det ikke,” svarer Lea Korsgaard til Frihedsbrevets spørgsmål om, hvorfor det ikke er nævnt i klummen.

Frihedsbrevet har tidligere beskrevet, at Information-chefredaktør Rune Lykkeberg har været i læseklub med Barbara Bertelsen. Det fik ham til at erklære sig inhabil i forhold til at skrive ledere om hende.

SENESTE NYT

Flere nyheder