Le Gammeltoft om Loud-forvandling: Politikerne har virkelig fucket os godt op

Le Gammeltoft ryster på hovedet af mediebranchen. I hendes optik er mediepolitikken med til at skævvride markedet fuldstændigt

”AD!,” siger Le Gammeltoft ind i telefonens mikrofon.

Hun vil meget gerne have, at det kommer med i denne artikel, og at det bliver efterfulgt af et udråbstegn.

For hun er godt og grundigt utilfreds med meldingen om, at Berlingske Media nu vil købe majoriteten af Loud og også vil ændre navnet til 24Syv.

Sammen med andre private aktører på podcastmarkedet mener hun som administrerende direktør for Heartbeats, at Berlingske Media er i gang med at bygge en ”podcastfabrik” med 65 millioner årlige støttekroner i ryggen.

Kalder det konkurrenceforvridende

Hun frygter, at Berlingske Media vil se stort på forpligtelserne om at sende live radio til unge, og at man i stedet vil bruge kræfter på at udvikle skarpe formater til podcast, som i fremtiden skal konkurrere direkte med de øvrige private aktører om lytternes tid.

Le Gammeltoft er meget træt af, at Folketingets medieordførere og skiftende kulturministre ifølge hende er med til at skævvride og smadre markedet:

”Der lægger sig en opgivende tone i os alle sammen, fordi politikerne er helt tonedøve over for, hvad de gør,” siger hun.

Hos podcastvirksomheden Podimo vurderer administrerende direktør Morten Strunge, at navneskiftet fra Loud til 24Syv blot er et røgslør:

”Det handler om, at de får 65 millioner til at udvikle nogle fantastiske formater, som går i direkte konkurrence med iværksættervirksomheder som os selv, der kæmper hårdt for at få en kommerciel forretning stablet på benene,” siger han.

Ifølge Morten Strunge har Podimo investeret mange flere penge i podcastproduktion end Berlingske Media, og derfor er det ifølge ham et problem, at man fra politisk side har skabt en direkte konkurrent.

”Markedet kan godt stå på egne ben, og det er vi et bevis på. Vi ser derfor ingen grund til, at man fra statens side skaber konkurrenceforvridning. Hensigten med Loud var at skabe en radiokanal til unge. Lad os holde fast i det og sikre, at den oprindelige intention fastholdes,” siger han.

Vil have ændret reglerne

Ifølge Morten Strunge fungerer pengene fra staten i sig selv som risikovillig kapital:

”Vi skal selv rejse risikovillig kapital for at udvikle vores indhold. Forskellen her er, at Berlingske Media får samme kapitalgrundlag uden at løbe en risiko, da de bliver direkte finansieret af staten. Nogle af de nye formater på det nye 24Syv vil helt sikkert blive en succes, og dem kan de så tage med over i deres private forretning efterfølgende,” siger han.

Morten Strunge vil have politikerne til at ændre reglerne for, hvad der skal ske med de programmer, der bliver udviklet på Loud eller det kommende 24Syv, hvis Radio- og tv-nævnet godkender navneforandringen.

”Hvis de fik indført noget med, at Berlingske Media ikke bare kan overtage formaterne, navnet og nøglemedarbejdere, men at det er noget, der går i udbud, hvor højestbydende vinder. Det ville være det rigtige at gøre. Der er jo brugt skattekroner på at udvikle formaterne, så hvorfor ikke prøve at få nogle af de penge ind igen, hvis de private aktører er villige til at betale for dem,” siger han.

Samme toner lyder fra Le Gammeltoft:

”Berlingske får snablen i en pengekasse, hvor de kan bruge pengene til at udvikle nye formater, nye forretningsmodeller og bygge nye målgrupper op. De får adgang til at skaffe kommende brugere til deres platforme, som de ellers ikke havde haft penge til,” siger hun.

Le Gammeltoft mener, at ansvaret ligger et sted: Hos politikerne.

”Politikerne er jo idiotiske nok til at tillade det her, så det er en kæmpe kritik af vores mediepolitik. Jeg kan ikke andet end at ryste på hovedet af branchen efterhånden. Politikerne har virkelig fucket os godt op,” siger Le Gammeltoft.

Journalisten ville gerne forelægge kritikken for Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab Johansen, men han ønsker ikke at stille op til interview, før Radio- og tv-nævnet har behandlet sagen. Det sker tidligst på Radio- og tv-nævnets møde den 4. november.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) ønsker ikke at stille op til interview med Journalisten.

0 Kommentarer