Retssag

Læge sagsøger TV 2 for over 1 million kroner

I næste uge begynder en retssag mod TV 2 om ’Operation X’-programmet ’Lægens livsfarlige operationer’

En dokumentarudsendelse om en dansk læge, der de seneste år har udført hundredvis af fedmeoperationer på et hospital i Grækenland, risikerer nu at koste TV 2 dyrt.

Den danske læge har nemlig lagt sag an mod TV 2 på grund af udsendelsen. Det fremgår af retslisten fra Retten på Frederiksberg, hvor erstatningssagen begynder i næste uge. Her fremgår det også, at lægen sagsøger TV 2 for over én million kroner.

Udsendelsen ’Operation X: Lægens livsfarlige operationer’ blev sendt i 2020 og handler om, hvordan adskillige danske patienter er endt på danske sygehuse med alvorlige komplikationer efter at være blevet opereret af lægen i Athen.

Parterne vil ikke udtale sig

Over for Journalisten bekræfter TV 2’s presseafdeling, at sagen drejer sig om programmet ’Operation X: Lægens livsfarlige operationer’ fra september 2020.

Men derudover ønsker TV 2 ikke at uddybe, hvad sagen handler om.

Heller ikke den danske læge i Grækenland, Nikolas Valsamidis, eller hans advokat Heidi Højmark Helveg har ønsket at fortælle, hvorfor han hiver TV 2 i retten.

Lægen har afvist anklagerne

Hovedforhandlingerne i sagen begynder ved Retten på Frederiksberg på onsdag den 1. februar og fortsætter om fredagen.

Nikolas Valsamidis har over for TV 2 afvist, at de fedmeoperationer, han udfører på sine patienter, skulle give flere eller værre komplikationer end gennemsnittet.

”Jeg har opereret cirka 150 danskere siden 2015, og af de her 150 vil jeg vove at påstå, at over 90 procent har det rigtig, rigtig godt,” sagde han i forbindelse med udsendelsen i 2020.

Af udsendelsen fremgik det dog også, at omkring en fjerdedel af Nikolas Valsamidis patienter mangler i opgørelsen. Det er desuden uklart, hvor mange af hans 150 danske patienter, som er medregnet. Derfor var det ikke muligt for TV 2 at efterprøve tallene i opgørelsen.

0 Kommentarer