Kurser for nordiske journalister ramt af sparekniven

Nordisk Journalistcenter i Aarhus skal finde nye finanseringskilder til en række journalistkurser, hvis en spareplan fra Nordisk Ministerråd bliver gennemført. ”Vi er brandærgerlige over det,” siger leder John Frølich

Noget tyder på, at Nordisk Journalistcenter i Aarhus fremover skal finde en ny måde at finansiere en række kurser for nordiske journalister.

Nordisk Journalistcenter mister nemlig 700.000 kroner, fordi Nordisk Ministerråd har lagt en ny vision, hvor grøn omstilling i de nordiske lande får en højere prioritet. For at få budgetterne til at hænge sammen betyder det besparelser på 20 procent på kulturområdet. Det rammer blandt andet Nordisk Journalistcenter, som får sværere ved at udbyde kurser for nordiske journalister, forklarer leder af NJC John Frølich.

”Vi har ikke ikke i sinde at lukke kurserne, men skal finde andre eksterne finansieringkilder. Vi lægger os ikke ned,” siger han.

Ifølge John Frølich rammer besparelserne ikke NJC på eksistensen.

”Men det er et slag, og vi er brandærgerlige over det,” siger John Frølich.

For eksempel er der ikke penge til, at NJC’s advisory board kan mødes to gange årligt.

John Frølich håber dog, at Nordisk Journalistcenter går helt fri af besparelsen, fordi centerets nye kurser er begyndt at fokusere på klimajournalistik og den grønne omstilling.

”Så vi har rettet ind ved at tage de aktuelle emner op,” forklarer John Frølich.

Behov for bedre klimajournalistik

Nordisk Journalistcenter holder til på DMJX i Aarhus og er en NGO, der skal styrke udviklingen af nordiske medier og journalistik gennem efteruddannelse, kurser og netværksaktiviteter for journalister og redaktører fra hele Norden, inklusive Island, Grønland, Færøerne og Ålandsøerne.

John Frølich håber, at den mere grønne linje i NJC’s kurser bliver taget i betragtning, når beslutningen om besparelserne skal træffes i november. Han mener, at kurserne understøtter den grønne vision for Norden.

”Der er brug for medier og journalister, som er klædt på til at dække klimaområdet bedre, så vi ikke kun hører skrækscenarierne, men også konstruktiv journalistik, der giver håb,” forklarer han.

0 Kommentarer