Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 05.09.2023 Sebastian Goos

Kreds 1 lukker kassen i for arrangementer resten af året

Kreds 1 lukker kassen i for arrangementer resten af året

Den største kreds i Dansk Journalistforbund lukker nu kassen i for arrangementer resten af året.

Det oplyser Kreds 1 i et brev til medlemmerne.

”I september kan Kreds 1 tilbyde deltagelse i yderligere tre medlemsarrangementer, men derefter lukker vi ned for resten af året. Det sker af hensyn til økonomien i Kreds 1,” lyder det blandt andet i brevet, hvor man også lukker ned for ordningen med tilskud til leje af ferieboliger for medlemmer på nedsat kontingent. Ansøgere til tilskud, der allerede har modtaget tilsagn om det, vil stadig få tilskuddet.

Formand Frederik Monrad Juel oplyser til Journalisten, at Kreds 1 har mange udgifter i år, hvilket blandt andet hænger sammen med udgifter til Safety Fonden, og at udgifterne til tilskudsordningen til leje af ferieboliger er vokset. Derudover er kvoten for antallet af medlemsarrangementer i år allerede nået.

Og fremover lægges der også fra bestyrelsen op til, at der i højere grad holdes øje med udgifterne:

”Tidligere havde vi det sådan, at låget for arrangementer var, hvor mange vi orkede at lave. Fremover bliver det, hvor mange vi har råd til. Og det er jo også lidt bedre, at det foregår på den måde,” fortæller Frederik Monrad Juel, der dog som formand afviser at opfordre til en forøgelse af kontingentet ved næste generalforsamling.

Kreds 1 har i mange år haft en større formue, som ved seneste generalforsamling udgjorde 1,2 millioner kroner, hvoraf godt 670.000 kroner er et aktiv bundet til Kreds 1’s lejlighed i London. De øvrige aktiver har kredsen haft et princip om skal bruges på medlemmerne, og at formuen derfor skal bringes ned.

”Men vi skal have et par hundredetusinde stående på bankbogen i løbet af året, så vi kan være sikre på, at vi kan betale vores regninger. Og nu er det så sådan, at formuen er bragt derned,” siger Frederik Monrad Juel.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder