MeToo

Konen overbeviste redaktøren om at slette omstridt passage om blowjob

Chefredaktør Per Kuskners kone har lært ham, at klumme om Sofie Linde sendte et uheldigt ”tøhø-signal”. Nu er afsnittet slettet

I sidste uge bragte Avisen.dk en klumme fra journalisten Søren Baastrup om 21 ting, han havde lært af ’X Factor’. Et af punkterne handlede om Sofie Linde:

”Er der ikke snart nogle TV 2-chefer, der kan afkræve hende et blowjob?” skrev Søren Baastrup i sin anmeldelse.

Sofie er ikke bare vært på ’X Factor’. Hun er også en af de kvinder, der gik forrest i MeToo-opgøret, og klummen mødte hurtigt kritik på sociale medier for at være sexistisk.

Da Journalisten fredag eftermiddag talte med Per Kuskner, mente han ikke, at der var nogen grund til at fjerne afsnittet. Der var nemlig tale om satire.

”Det kan da godt være, at der kommer en shitstorm hist og pist, eller der vil være nogen, der læser det her og tænker, at det var da decideret ulækkert, mandsdomineret og grimt, ikke? Men igen, det er et satireunivers, som han altid bevæger sig i,” lød det fredag fra Per Kuskner om Søren Baastrups liste.

Nogle gange skal man lytte til de nærmeste.
Per Kuskner, chefredaktør

Ikke okay

Men lørdag skiftede Per Kuskner mening.

Først blev hele listen med alle 21 punkter fjernet fra Avisen.dk. Og efterfølgende blev den publiceret på ny – men uden afsnittet om Sofie Linde og blowjobbet.

Til TV 2 sagde Per Kuskner lørdag, at ”set i bakspejlet var det ikke okay” at bringe passagen om Sofie Linde.

I dag forklarer Per Kuskner til Journalisten, at kovendingen skyldtes, at hans kone blandede sig i sagen.

Da han talte med sin kone om klummen, forsvarede han listen med, at Sofie Linde var stærk, og hun var kommet videre, så hun kunne godt tage det.

”Men min kone sagde, at det ikke handlede om Sofie Linde som person, men at jeg gav en fuckfinger til hele MeToo-bevægelsen,” forklarer Per Kuskner.

Skal ikke være anti-woke

Per Kuskner medgav over for konen, at der var meget godt at sige om MeToo-opgøret.

”Men det er jo ikke det, jeg kritiserer,” svarede han.

”Jo, det gør du ved at sende et tøhø-signal om, at du er 61 år og er ligeglad med de der hysteriske kvinder,” svarede konen tilbage.

Og dér kunne Per Kuskner godt se, at hun havde ret.

”Jeg vil ikke være eksponent for noget, der støder andre. Skal Avisen.dk gå i den modsatte retning og være anti-woke? Nej, vi skal fortsat være et nyhedsmedie, der er kendt for at være forholdsvis seriøse,” forklarer Per Kuskner.

Så det var faktisk din kone, der fik dig til at skifte mening?

”Ja, nogle gange skal man lytte til de nærmeste. Det var hende, der åbnede mine øjne for, at det ikke var så sjovt – og det syntes mine børn, der er i 20’erne, heller ikke. De syntes også, at det var vildt pinligt,” siger Per Kuskner.

Han understreger, at Søren Baastrup fortsat har vide rammer for, hvad han må skrive.

”Vi har ikke knækket hans fingre og sagt, at han skal opføre sig ordentligt fra nu af.”

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra Søren Baastrup.

1 Kommentar

Lotte Ulla Suwalski
9. JANUAR 2023
Og det er et rigtigt godt eksempel på, hvorfor vi skal have mere diversitet - herunder flere kvinder- de steder, hvor beslutninger tages og strategier lægges. Mænd i en vis alder mangler desværre alt for ofte blik for deres “tø-hø” forældede holdninger og blinde vinkler.