Kammeradvokaten fjerner kritiseret video

Kammeradvokaten vil nu se sine kursusbeskrivelser og materiale om offentlighedsloven igennem for at se, om der er ting, der skal justeres

Efter voldsom kritik fjerner Kammeradvokaten nu en omstridt video fra deres hjemmeside. Det skriver kammeradvokaten på sin hjemmeside.

Det sker, efter at Journalisten i går kunne afsløre, at Kammeradvokaten i videoen reklamerer for kurser, hvor offentligt ansatte kan lære at begrænse eller helt afslå aktindsigter pga. ressourcemæssige hensyn.

Videoen har vakt kritik fra både politikere, Dansk Journalistforbund og mediechefer, der blandt andet har kaldt den bekymrende, usympatisk og et udtryk for en rådden kultur. Og den kritik har gjort indtryk, skriver partner Jakob Kamby på hjemmesiden.

”Vi har lyttet til kritikken, og vi er rigtig kede af, at videoen kan opfattes, som om vi er imod aktindsigt og offentlighed. Vi anerkender, at der er en uhensigtsmæssig formulering i videoen, og derfor har vi fjernet introvideoen fra vores kursusside.”

Jakob Kamby afviste i går over for Journalisten, at kurset går ud på at undervise i at undgå at give aktindsigt. Han sagde, at der gælder nogle betingelser for at bruge ressourcereglen, og at det er dem, der undervises i, hvilket han fastholder i den nye meddelelse på hjemmesiden.

”I lighed med andre underviser vi løbende i reglerne om aktindsigt, herunder om undtagelsesbestemmelserne. Det ændrer dog selvsagt ikke på, at vi er meget opmærksomme på offentlighedslovens udgangspunkt, som er, at enhver har ret til aktindsigt og dermed at sikre offentlighed,” skriver han.

Journalisten har på baggrund af meldingen fra Kammeradvokaten spurgt, om det også får betydning for indholdet af kurserne om aktindsigt:

”Diskussionen får os da helt sikkert til at se kursusbeskrivelser og materiale igennem for at se, om der er andre ting, der skal justeres,” siger Jakob Kamby til Journalisten.

Fra Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, er der opbakning til kammeradvokatens beslutning:

”Jeg synes, det lyder som en klog beslutning af Kammeradvokaten at fjerne promoveringen af afvisnings-kurserne. Men jeg mener fortsat, at det har afsløret en bekymrende tankegang, som jeg da også håber, at de vil ændre på,” siger hun.

0 Kommentarer