Godt råd

Kåre Quists råd til sig selv som ung: ”Jo mindre manisk optaget du er af at brænde igennem, jo bedre bliver du”

Hvilket råd ville du ønske, at du kunne havet givet til dig selv som ung? Det spørgsmål stiller Journalisten i et nyt interviewformat erfarne folk i medie- og kommunikationsbranchen

I et nyt interviewformat spørger Journalisten erfarne folk i medie- og kommunikationsbranchen, hvilket råd de i dag ville ønske, de kunne have givet sig selv som ung og ny i branchen.

Her er det den 52-årige Kåre Quist, der besvarer spørgsmålet og deler et ungdomsbillede af sig selv.

Kåre Quist er journalist og har været tv-vært på bl.a. DR’s ’Kontant’, TV Avisen og partilederdebatterne siden 2007. Han er uddannet i journalistik og kommunikation fra RUC.

Kåre Quists råd til sig selv som ung:

”Tag det hele meget mindre højtideligt. Jo mindre manisk optaget du er af at brænde igennem, jo bedre bliver du.

Det er meget nemt og banalt at sige som en gammel idiot på 52 år, men husk ikke at tage det alt for alvorligt, og slap af i det, for så bliver du rigtig god. Min motor var, at jeg var sindssygt ambitiøs. Jeg sov under skrivebordet på Berlingske Tidende, hvor jeg skrev mig helt ud i dobbelt broadsheet og store afsløringer. Det var fantastisk, og jeg havde ikke andet i mit liv. Jeg elskede det.

Men jeg kom også til at gå for meget op i, hvad alle mulige tænkte om, hvad jeg lavede. Den unge Kåre kunne nok godt have arbejdet sig helt ud og givet den fuld gas, men ikke have været så bekymret for, om folk syntes det ene, andet eller fjerde. For hvad så, hvis et par læsere ikke syntes, at det var helt velskrevet?

Den seneste valgkamp var den første, hvor jeg tænkte, at jeg gør det, så godt jeg kan, og så vil nogle elske det, og nogle vil hade det. Og det var enormt rart.

Det er fint at have en motor, men man skal ikke hele tiden være opmærksom på reaktioner fra læsere og kolleger. Det helt vigtige er, at man også træner sin søns fodboldhold eller ser sine gode venner.”

0 Kommentarer