Socialt samvær

TV 2 ændrer festpolitik

TV 2 har ændret retningslinjer for tv-stationens fester. Rettet klokken 08.10

Rettelse: I Radio4’s citathistorie kan man som læser få det indtryk, at årets julefrokoster på TV 2 alle vil være uden hård spiritus og slutte ved midnat. Det er imidlertid ikke korrekt. Rent faktuelt har TV 2’s ledelse besluttet, at fester på TV 2’s matrikler i Odense og København vil være pålagt ovenstående restriktioner. Restriktionerne vil således ikke gælde uden for huset, og derfor har TV 2 valgt, at årets julefrokoster i Odense og København holdes på restaurationer udenfor huset. Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten oplyser også til Journalisten, at han er blevet fejlciteret i Radio4’s citathistorie i forhold til det interview, han gav i radioen. Han mener således ikke, at medarbejderne ”tager godt imod” de nye regler. Faktisk tror han, at flere medarbejdere synes, at restriktionerne er noget formynderiske. I interviewet til Radio4 i radioen giver han udtryk for, at medarbejderne accepterer ledelsens beslutning, hvis festen foregår på TV 2, men understreger også, at årets julefrokoster netop ikke foregår på TV 2’s matrikler. Journalisten beklager fejlen.

Når TV 2’s medarbejdere sætter sig til bords til årets julefrokoster, bliver der ikke serveret snaps, shots eller andre former for spiritus.

Og hvis festen bliver afholdt på en af tv-stationens adresser, skal den slutte ved midnat. Reglerne blev indført af ledelsen tidligere på året, fortæller ’Radio4 Morgen’.

Ifølge hovedtillidsmand på TV 2 Lennart Sten bliver reglerne indført for at mindske risikoen for, at der opstår problematiske situationer.

”Jeg tror, ledelsen på TV 2 er, og har været, bange for, at der skulle opstå nye sager efter den omvæltning, vi har været igennem. De timer, som er skåret væk, er de timer, hvor folk har fået meget indenbords, og krænkelser kan opstå. Det er også de timer, hvor vi, ligesom andre arbejdspladser, har måttet sende folk hjem i taxaer, fordi de har fået for meget at drikke,” siger Lennart Sten til ’Radio4 Morgen’.

Studieværter mistede jobbet

Tv-stationen kom for et par år siden i fokus, efter at flere kvinder stod frem og fortalte om krænkelser og seksuel chikane på arbejdspladsen. En intern undersøgelse resulterede blandt andet i, at flere kendte studieværter mistede jobbet.

Efter MeToo-sagerne har TV 2 arbejdet med at ændre kulturen på arbejdspladsen, og de nye festregler er en del af dét arbejde.

Lennart Sten siger, at medarbejderne tager godt imod de nye regler.

”Reglerne følger den kulturændring, som har været på TV 2. Der har været en usund kultur, men det er der blevet gjort op med. Før var det den enkelte, som skulle beskytte sig selv. Nu tager vi fat i hinanden, hvis der er nogen, som går over grænsen, eller hvis vi observerer, at der er nogen, som bliver klemt. Det gælder både til hverdag, men særligt til fest – og den bevidsthed er blevet markant stærkere hos os,” siger Lennart Sten.

Radio4 har spurgt Danmarks Radio, om der også er indført særlige festregler hos dem. Her lyder svaret, at man har et generelt adfærdskodeks, som også gælder til fester, men der er ikke særlige restriktioner som dem, der er blevet indført på TV 2, når DR’s medarbejdere skal til årets julefrokost.

1 Kommentar

Niels Raunsbjerg Laugesen
6. NOVEMBER 2023
Uddeler TV2 mon så heller ikke længere kondomer til medarbejderne inden festerne?