Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:29 21.12.2022 Ritzau

Journalists bog om sygeplejerskesagen fra Nykøbing Falster bliver til Netflix-serie

Journalists bog om sygeplejerskesagen fra Nykøbing Falster bliver til Netflix-serie

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Sagen om sygeplejersken fra Nykøbing Falster Sygehus, der blev idømt 12 års fængsel i 2016 for drab på tre patienter og et drabsforsøg, bliver til en ny serie på Netflix, der får premiere i 2023.

Det annoncerer streaminggiganten i en pressemeddelelse.

Serien får titlen ’Sygeplejersken’ og er baseret på Politiken-journalisten Kristian Corfixens granskning af sagen i bogen af samme navn.

”’Sygeplejersken’ er en fortælling om at turde tro på sig selv, sin egen fornemmelse for rigtigt og forkert – og sige fra, når dét er det rigtige at gøre,” siger executive producer Meta Louise Foldager Sørensen i pressemeddelelsen.

”Det er væsentligt at fortælle denne historie til inspiration for fremtidens whistleblowere. Den frygtelige og virkelige fortælling, der ligger bag seriens fiktion, har været oplyst i medier og på bog. Men vores fokus og fortælling er hende, der gjorde det rigtige.”

Skuespilleren Josephine Park spiller den nu dømte sygeplejerske, mens Fanny Louise Bernth skildrer hendes kollega, der fik sagen til at rulle.

I marts 2015 modtog politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænkte sin kollega for bevidst at slå patienter ihjel og frygtede, at det lige var sket igen.

Flere kolleger berettede efterfølgende, at de har mistænkt deres kollega for at forgifte sine patienter. Men hvorfor har ingen sagt noget? Og hvor er beviserne? skriver Netflix om serien.

SENESTE NYT

Flere nyheder