Fravalgt

”Jeg tror, det føltes lige så intenst som at stå på en rockscene og spille foran 10.000 mennesker”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Dronning Margrethe

FOTOGRAF: Martin Bubandt, freelance

FRAVALGT AF: Weekendavisen

”På mange måder var det en opgave som alle andre – og samtidig var den selvfølgelig meget anderledes.

Der var en del ærefrygt i det. Jeg vidste, at jeg kun havde tre-fem minutter til at fotografere Hendes Majestæt, så 90 procent lå i forberedelsen. Jeg var ude på location to gange, og jeg brugte lang tid på at spore holdet omkring hende ind på, hvad jeg gerne ville. Jeg lavede moodboards med referencer til gamle Hammershøi-malerier og Annie Leibovitz-billeder af den engelske dronning og forklarede, at jeg ville vise dronningen som person og ikke som Hendes Majestæt.

Jeg havde planlagt tre setups, og der var cirka ét minut til hvert. Der fræser 800 tanker om lys og framing igennem ens hoved i de minutter – jeg tror faktisk, det føltes lige så intenst som at stå på en rockscene og spille foran 10.000 mennesker.

Mit favoritbillede ved vinduet er fra setup nummer to. Der var bare noget med dørene og lyset fra vinduet, som havde klare referencer til Hammershøi. Men avisen valgte i stedet et billede, hvor hun står i sutsko ved sofaen med hunden. Det rummede nok en bedre historie, men der var bare noget med lyset, jeg ikke var helt tilfreds med. Det her var fotografisk smukkere og mere æstetisk. Som et maleri.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer