Skjult kamera

Heste-milliardær politianmelder TV 2-journalister og begærer fogedforbud

Andreas Helgstrand, tidligere dansk OL-rytter og berider, raser over TV 2’s ’Operation X’ efter skjulte optagelser

TV 2 har endnu ikke reklameret for eller på nogen måde gjort opmærksom på, at kanalens ’Operation X’ er på vej med et program om Helgstrand Dressage, der er ejet af den danske dressurrytter og berider Andreas Helgstrand.

Alligevel har det kommende program allerede fået bølgerne til at gå højt.

Ifølge Helgstrand Dressage har ’Operation X’ haft en såkaldt muldvarp på stedet, der i en ansættelse som hestepasser hos Helgstrand Dressage har arbejdet med skjult kamera.

”Jeg og vi ved ikke, hvad agenten har optaget med sit skjulte kamera, da TV 2 ikke uden censur har villet dele de med skjult kamera foretagne optagelser med os,” skriver Andreas Helgstrand i en udtalelse, der er udgivet på Helgstrand Dressages Facebook-profil.

Og den metode vil man fra stutteriets side ikke finde sig i.

”Der har vi i dag indleveret begæring om forbud til retten i Aalborg og politianmeldelse mod TV 2 og de involverede medarbejdere,” skriver Andreas Helgstrand i opslaget.

Det bekræftes hos TV 2.

”Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en forbudsbegæring fra Andreas Helgstrands advokat,” oplyser Michael Nørgaard, redaktionschef for TV 2 Dokumentar, i et svar til Journalisten.

”Heste er store og stærke”

Michael Nørgaard ønsker i det skriftlige svar kun at udtale sig begrænset om programmet, da det endnu ikke har været sendt.

”Vi ønsker ikke at kommentere indholdet af programmer, der endnu ikke er færdige og publicerede,” skrev redaktionschef for TV 2 Dokumentar Michael Nørgaard til Nordjyske.

Det er tre dage siden, Helgstrand Dressage offentliggjorde en pressemeddelelse, hvor man gjorde det klart, at man tager afstand fra TV 2’s metoder.

”Alle der har med tilridning af heste at gøre ved, at heste er store og stærke, og at det ofte kræver hjælpemidler. Det bruger vi også hos os,” udtalte Andreas Helgstrand i den pressemeddelelse.

”Det ville vi da gerne have vist TV 2. Men ingen på deres redaktion har kontaktet os i håbet om at skabe dialog og forståelse. Ikke et opkald, ikke en mail. Hvorfor har TV 2 ikke ringet og spurgt, om de kunne komme og filme vores metoder? Hvorfor er TV 2 gået helt uden om os, når nu hele programmet tilsyneladende skal handle om Helgstrand Dressage?” siger han videre.

Michael Nørgaard understregede i går over for Nordjyske, at TV 2 kun benytter sig af skjult kamera, når dokumentation ikke kan indhentes på anden vis, og hvis det dokumenterer og afdækker væsentlige samfundsrelevante forhold. Derudover oplyser han, at:

”Vi har tilbudt Andreas Helgstrand, at han kan se de relevante passager af de skjulte optagelser, uden at vi filmer det.”

Tidligere anklager om snyd

Stutteriet Helgstrand Dressage leverede sidste år et overskud på knap 120 millioner og hævede omsætningen fra 440 millioner kroner til 530 millioner kroner. Det på trods af negative historier, i forbindelse med at Nordjyske bragte flere artikler om, at forretningspartnere har beskyldt Andreas Helgstrand for snyd ved salg af heste.

Blandt andet beskyldes han for at sælge heste til overpris og millioner under bordet, hvilket norske medier også har beskrevet.

Andreas Helgstrand har afvist de anklager.

Som dressurrytter har Andreas Helgstrand deltaget ved OL i 2004 og 2008. Ved det sidste vandt han bronze med det danske dressurhold, og siden da har han været selvstændig. 11 år senere kunne han kalde sig milliardær, da regnskabet for Helgstrand Dressage viste en egenkapital på lige godt en milliard kroner.

0 Kommentarer