Prisuddeling

Her er de tre vindere af Anders Bording Priserne

Tre danske niche- og fagmedier er i dag blevet hyldet ved uddelingen af Anders Bording Priserne

Vinderne af dette års Anders Bording Priser blev i dag afsløret ved en ceremoni i Altingets gård i København.

Der blev uddelt tre priser for nyskabende, modig og grundig journalistik i tre kategorier:

Idéprisen – Akademikerbladet

”Akademikerbladet tildeles Anders Bordings Idépris 2022 for en 10 sider lang tegnet reportage om geologen Christina, der var på kanten af førtidspension. Det er en nyskabende og modig fortælleform til et publikum, der ellers kan være glade for lange tekstartikler. Man får fortalt meget med få og enkle virkemidler. Det fremstår både subtilt og hensynsfuldt, uden at klarheden forsvinder.”

 

Medieprisen – Mediet Markedsføring

”Mediet Markedsføring tildeles Anders Bordings Mediepris 2022 for en markant omlægning af mediet. Skiftet har løftet ambitionerne, og Mediet Markedsføring er på imponerende kort tid blevet genoplivet og har skabt målbare resultater. Det er blevet et lækkert indholdsmæssigt og flot visuelt medie, der taler til en branche, som netop lever af de kreative og visuelle udtryk.”

 

Journalistprisen – Folkeskolen

”Folkeskolen tildes Anders Bordings Journalistpris 2022 for afdækningen af forholdene på den højt profilerede Søndervang Skole. Skolen opnåede flotte resultater gennem snyd og omgåelse af regler samt intimidering af lærerne. Historien er principiel, grundig og har haft mærkbare konsekvenser i form af advokatundersøgelse, tilbagebetalinger, ledelsens afgang og skærpet ministerielt tilsyn.”

 

En vigtig del af mediebilledet

Adm. direktør i Danske Medier Mads Brandstrup peger i forbindelse med prisuddelingen på, at der hele tiden kommer flere og smallere nichemedier.

”Det viser, at disse medier spiller en stor og vigtig rolle for vores måde at blive klogere på, og de bidrager i stor stil til et pluralistisk mediebillede, som er afgørende for nuanceret oplysning til borgerne,” udtaler Mads Brandstrup.

I Anders Bording Prisernes jury sidder Karsten Kolding, selvstændig ledelses- og kommunikationsrådgiver, Bo Mikael, journalist og selvstændig konsulent, Bille Sterll, selvstændig journalist og kommunikatør, og Marianne Søndergaard, kommunikationschef, Hotel- og Restaurantskolen, tidligere redaktionschef.

 

0 Kommentarer