Her er billedet, der igen kan få Mads Nissen til tops ved World Press Photo

”Jeg fik et sug i maven,” siger Mads Nissen om sit corona-foto fra Brasilien, der er med i finalen om dette års World Press Photo

Politiken-fotograf Mads Nissen er en af de seks finalister i dette års kåring af World Press Photo.

Det oplyser World Press Photo.

Billedet, der er med helt fremme i konkurrencen, er af den 85-årige brasilianske kvinde Rosa Luzia Lunardi, der for første gang i fem måneder får et kram.

Krammet får hun gennem et særligt coronasikkert krammegardin, opfundet efter at Covid-19 sidste år lukkede Brasiliens plejehjem for besøgende og pålagde personalet strenge ordrer om at begrænse al fysisk kontakt til de ældre.

”Det var ømt og bevægende at se al den kærlighed,” har Mads Nissen tidligere fortalt til Journalisten.

”Det var en utroligt rørende dag. Først besøgte vi et sted, hvor billederne var helt elendige, men da vi kom til kirken, hvor dette billede er taget, og jeg så lyset og de mange mennesker, gik det hele bare omsider op. Det var ømt og bevægende at se al den kærlighed, men jeg fik alligevel et sug i maven, da jeg senere på dagen, så lige præcis det her billede gemme sig på kameraet.”

Mads Nissen er også nomineret i kategorien ”General news”.

Hvis Mads Nissen vinder, er det den anden store pris, han hiver hjem på kort tid. I februar vandt han en pris ved fotokonkurrencen Picture of the Year (POY) for det samme billede.

Mads Nissen er ikke uvant med at være helt fremme i feltet ved World Press Photo. I 2015 vandt han også konkurrencen med et billede af et homoseksuelt russisk par.

 

0 Kommentarer