Henrik Qvortrup bliver politisk redaktør på B.T.

Han tiltræder med det samme og kalder stillingen for et drømmejob. ”Jeg glæder mig til at give B.T. en endnu skarpere og mere markant profil inden for dansk politik,” siger han

Den politiske redaktion på B.T. skal fremover ledes af Henrik Qvortrup. Det skriver B.T.

Han har de senere år arbejdet som selvstændig – blandt andet for Ekstra Bladet og MediaWatch. Derudover har han en fortid som både politisk redaktør og chefredaktør på forskellige danske medier. Herunder også B.T.

”Henrik Qvortrup har de seneste år vist, at han er branchens skarpeste, når det kommer til at analysere og udlægge den politiske situation, der er så meget i forandring. Coronakrisen har samtidig vist, at han også er den skarpeste interviewer i en situation, hvor offentligheden har brug for, at politikerne bliver udfordret på deres beslutninger,” siger ansvarshavende chefredaktør Michael Dyrby til B.T.

Henrik Qvortrup selv beskriver den nye stilling som et drømmejob.

”B.T. er et medie i en ekstremt spændende og lovende udvikling,” siger han.

”Jeg glæder mig til at give B.T. en endnu skarpere og mere markant profil inden for dansk politik.”

Henrik Qvortrup blev i 2016 idømt tre måneders ubetinget og et års betinget fængselsstraf i den såkaldte tys-tys-sag, da han som chefredaktør i samarbejde med en kilde havde fået adgang til kendte personers kreditkortoplysninger.

8 Kommentarer

Michael Kjærgård
10. AUGUST 2020
Det Jørgen Laurvig siger
Henrik Lind Jørgensen
10. AUGUST 2020
@Henrik Finn Edtwodth Andersen: Nu har jeg tidligere forsøgt at drøfte journalisters troværdighed med dig, men vi sender desværre ikke på samme bølgelænge. Derfor vil jeg blot høre, hvilke kritiske spørgsmål, der bliver slettet? Og hvem har slettet kritiske spørgsmål? En journalist eller redaktionen på Journalisten?
@Jørgen Laurvig: Jeg erkender, du har en pointe. Faktisk. Jeg tror dog ikke, Henrik Qvortrup har gjort større skade på fagets troværdighed i forhold til den generelle opfattelse, der blandt nogle er af, at journalister lyver og bedrager og manipulerer og gør alt for egen vindings skyld. Hvilket jo er klokkeklart forkert. Desværre tæller fakta ikke. Fordi du er ekspert i Latinamerika - blandt andet, da jeg går ud fra, du er den Jørgen Laurvig - og har en stor viden og interesse om emnet, betyder jo ikke, at du samarbejder med narkokarteller eller hvad folk nu ellers kan opfinde i et svagt øjeblik.
Folk som Henrik Finn Edtwodth Andersen kan man argumentere med og mod til solen bliver sort. Det nytter intet. Tro mig.
Steen Ole Rasmussen
10. AUGUST 2020
@ Henrik Lind Jørgensen
Du har helt ret i, at Qvortrup er blevet valgt til på sine kompetencer, dem han er blevet kendt for som spindoktor med evne til at læse de politiske budskabers markedsværdi for politikere og medier.

Men, i modsætning til hvad du så skriver, så er der intet skummelt eller indviklet i denne forklaring, selvom det ville være det nemmeste for mediebranchen, hvis forklaringen på hvorfor vi lever i fake news-æraen/spinkulturens selvnegerende højdepunkt, ikke netop var, at man har valgt at ophøje markedet til højeste dommer i alle livets spørgsmål, også der hvor markedet er problemet.

Medieverdenens problem er, at sandheden sælger forbandet dårligt, når det handler om forklaringen på, hvorfor menneskeheden tenderer mod at smadre naturen og sin egen sundhed med den kommercielle succes, som man har ophøjet til gudestatus. Der er ikke penge i at gøre noget ved de problemer, som skyldes overforbrug og økonomisk vækst.

Spinkultur er fake news. Tjekdet er spin. Qvortrup er disciplinens mester, men lettere ugleset på grund af sin alt for åbenlyst illegale fortid.

Men medierne tror på, at alt, hvad forbrugeren køber, er succes. At man er blevet taget i at bruge et lille udskrift over de kendtes betalinger som kilde i jagten på lidt snask, det som forbrugeren efterspørger inden for se- og hørmentaliteten, det betyder ikke meget i den verden, hvor markedssucces er alt. Det er sort uheld, noget der kan ske for den bedste. Lovens korte arm har ikke fat i den lange ende, den er kun en faktor, som man må regne på sammen med alt andet.
Forbrugeren er gud: https://duckduckgo.com/?q=forbrugeren+er+gud&t=chromentp&atb=v162-1&ia=web
Jørgen Laurvig
10. AUGUST 2020
Enig med Henrik Finn Edtwodth Andersen:
Qvortrup er en skamplet på sin stand, og ville for eksempel næppe kunne blive ansat som sikkerhedsvagt i lufthavnen med sit generalieblad.
Lige meget hvor dygtig han er - og han er fremragende - findes der ikke tilgivelse for den skade, han har påført vort fags omdømme og journalisters troværdighed.
Hvad ville der ske med en læge, der bevidst fejlopererede patienter for at opnå økonomiske fordele for hans afdeling på et hospital og blev dømt for det?
Peter Henriksen
8. AUGUST 2020
Vi må håbe, at Henrik Q ikke denne gang sender en liste, over alle de damer Michael Dyrby havde en affære med på TV2, til diverse medier. Det var Q hævn efter han blev fyret på TV2 af netop Dyrby.

Flere