Henrik Qvortrup bliver politisk redaktør på B.T.

Han tiltræder med det samme og kalder stillingen for et drømmejob. ”Jeg glæder mig til at give B.T. en endnu skarpere og mere markant profil inden for dansk politik,” siger han

Den politiske redaktion på B.T. skal fremover ledes af Henrik Qvortrup. Det skriver B.T.

Han har de senere år arbejdet som selvstændig – blandt andet for Ekstra Bladet og MediaWatch. Derudover har han en fortid som både politisk redaktør og chefredaktør på forskellige danske medier. Herunder også B.T.

”Henrik Qvortrup har de seneste år vist, at han er branchens skarpeste, når det kommer til at analysere og udlægge den politiske situation, der er så meget i forandring. Coronakrisen har samtidig vist, at han også er den skarpeste interviewer i en situation, hvor offentligheden har brug for, at politikerne bliver udfordret på deres beslutninger,” siger ansvarshavende chefredaktør Michael Dyrby til B.T.

Henrik Qvortrup selv beskriver den nye stilling som et drømmejob.

”B.T. er et medie i en ekstremt spændende og lovende udvikling,” siger han.

”Jeg glæder mig til at give B.T. en endnu skarpere og mere markant profil inden for dansk politik.”

Henrik Qvortrup blev i 2016 idømt tre måneders ubetinget og et års betinget fængselsstraf i den såkaldte tys-tys-sag, da han som chefredaktør i samarbejde med en kilde havde fået adgang til kendte personers kreditkortoplysninger.

Kommentarer
8
Steen Ole Rasmussen
06.08.20 13:46
Evnen til at politisere, dvs. reducere en problematik, et emne, tematik til det kun politiske regimes udsagn, er ikke skabt af Qwortrup, men han markerer begyndelsen på fake news/spindoktorernes æra ved som Anders Foghs spindoktor i optakten til 00-erne at være med til at forme disciplinens mester. Det kun politiske udsagn er hverken sandt eller falskt og tenderer mod at underminere de sociale forudsætninger for at kunne skelne, i magtens og de kommercielle interessers snævre tjeneste.
(søg på: "Det politiske udsagn er hverken sandt eller falskt")

Det, at han er blevet politisk redaktør på BT, er ikke noget udsagn, men det siger meget. Hans kompetencer er det, som ejerene bag mediehuset efterspørger, kommerciel succes formidlet som socialt spiseligt, dvs. hos brugere og udbydere af budskaber.

Den æra, vi lever i, hvor hele den fri verden er ledet af spindoktorernes ukronede mester, selveste Donald Trump, handler om at markedsværdi og kommerciel succes tæller over alt andet. I den sags tjeneste er naturen, der ikke er i stand til at lyve, og samfundets mere forpligtende kriterier for ansvarlig omgang med udsagnets forpligtende sandhedsværdi dømt til at tabe.

Alt kan politiseres. Men problemerne forsvinder ikke, bare fordi de rent socialt reduceres til deres markedsværdi eller værdi i det magtpolitiske spil.

Fribytterens natur lyver ikke. Succes i snæver politisk forstand er ikke succes i bredere forstand: Trump fik magten, får den igen, hvis det lykkes at udvikle en vaccine mod Covid-19 inden valget uanset hvor dysfunktionel hans regeringsførelse har været, og uanset hvor faktaresistent han udtaler sig.

Foghs fribytterideologi gik på, at hvad der var godt for den enkelte, ham selv, partiet, DK, det var ikke bare godt for ham, partiet eller DK, men i det hele taget. Det er liberalismens trosindhold.

Det, som Qvortrup er valgt på, er budskabet om, at hvad der er godt for oplagstallet, BT, Qvortrup, det er ikke bare godt for indtjeningen, men omsætningen og dermed udviklingen frem mod den bedste af alle verdener.

Problemet er, at det, der er godt for vinderne på det fri marked, deres markedsværdi, langt fra er godt for andre eller i det hele taget. Men den køber de købestærke ikke. Derfor er Qvortrup valgt til. Det ligger i naturen, fribytternaturen.
Fremhævet af Journalisten
Peter Skafte
06.08.20 18:29
Qvortrup er ubestrideligt blandt landets fremmeste politiske journalister. Tillykke til BT. Pudsigt, at Dyrby tidligere blacklistede HQ, som aldrig kunne ansættes på BT på grund af tys-tys-sagen og fængselsdommen. Men vi bliver jo alle klogere ?
Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
07.08.20 08:42
@Steen Ole Rasmussen: Det lyder interessant, men i tilfældet med BT og Henrik Qvortrup tror jeg ikke, det er så skummelt og indviklet igen. Det handler om, at Henrik Qvortrup er knalddygtig. Hans periode på Se & Hør og tys-tys-sagen vil altid klæbe til ham, og mange vil sige, at han ikke kan bedrive ordentlig journalistik efter det, men det er naturligvis noget sludder. Det har Henrik Qvortrup allerede bevist.
Fremhævet af Journalisten
Henrik Finn Edtwodth Andersen
08.08.20 17:44
Har BT, journalister, danske medier ingen respekt for eget fag længere?

Man ansætter en dømt person i så vigtig en stilling?

Havde feks Danske Bank ansat en kriminel i en ledende stilling, var det blevet smidt på forsiden.

BT nævner ikke hans kriminelle fortid med et ord.

Samtlige journalister er stort set ude at lovprise ansættelsen. Har man ingen respekt for eget fag, er man så bange for Qvortrup

Og journalister forstår ikke deres lave troværdighed?

Er nu 4. forsøg med en kommentar, med stort set samme indhold. Hvorfor sletter journalisten kritiske spørgsmål? Hvorfor tåler journalister, danske medier ikke kritiske spørgsmål?
Fremhævet af Journalisten
Jørgen Laurvig
10.08.20 09:11
Enig med Henrik Finn Edtwodth Andersen:
Qvortrup er en skamplet på sin stand, og ville for eksempel næppe kunne blive ansat som sikkerhedsvagt i lufthavnen med sit generalieblad.
Lige meget hvor dygtig han er - og han er fremragende - findes der ikke tilgivelse for den skade, han har påført vort fags omdømme og journalisters troværdighed.
Hvad ville der ske med en læge, der bevidst fejlopererede patienter for at opnå økonomiske fordele for hans afdeling på et hospital og blev dømt for det?
Fremhævet af Journalisten
Steen Ole Rasmussen
10.08.20 10:43
@ Henrik Lind Jørgensen
Du har helt ret i, at Qvortrup er blevet valgt til på sine kompetencer, dem han er blevet kendt for som spindoktor med evne til at læse de politiske budskabers markedsværdi for politikere og medier.

Men, i modsætning til hvad du så skriver, så er der intet skummelt eller indviklet i denne forklaring, selvom det ville være det nemmeste for mediebranchen, hvis forklaringen på hvorfor vi lever i fake news-æraen/spinkulturens selvnegerende højdepunkt, ikke netop var, at man har valgt at ophøje markedet til højeste dommer i alle livets spørgsmål, også der hvor markedet er problemet.

Medieverdenens problem er, at sandheden sælger forbandet dårligt, når det handler om forklaringen på, hvorfor menneskeheden tenderer mod at smadre naturen og sin egen sundhed med den kommercielle succes, som man har ophøjet til gudestatus. Der er ikke penge i at gøre noget ved de problemer, som skyldes overforbrug og økonomisk vækst.

Spinkultur er fake news. Tjekdet er spin. Qvortrup er disciplinens mester, men lettere ugleset på grund af sin alt for åbenlyst illegale fortid.

Men medierne tror på, at alt, hvad forbrugeren køber, er succes. At man er blevet taget i at bruge et lille udskrift over de kendtes betalinger som kilde i jagten på lidt snask, det som forbrugeren efterspørger inden for se- og hørmentaliteten, det betyder ikke meget i den verden, hvor markedssucces er alt. Det er sort uheld, noget der kan ske for den bedste. Lovens korte arm har ikke fat i den lange ende, den er kun en faktor, som man må regne på sammen med alt andet.
Forbrugeren er gud: https://duckduckgo.com/?q=forbrugeren+er+gud&t=chromentp&atb=v162-1&ia=web
Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
10.08.20 11:22
@Henrik Finn Edtwodth Andersen: Nu har jeg tidligere forsøgt at drøfte journalisters troværdighed med dig, men vi sender desværre ikke på samme bølgelænge. Derfor vil jeg blot høre, hvilke kritiske spørgsmål, der bliver slettet? Og hvem har slettet kritiske spørgsmål? En journalist eller redaktionen på Journalisten?
@Jørgen Laurvig: Jeg erkender, du har en pointe. Faktisk. Jeg tror dog ikke, Henrik Qvortrup har gjort større skade på fagets troværdighed i forhold til den generelle opfattelse, der blandt nogle er af, at journalister lyver og bedrager og manipulerer og gør alt for egen vindings skyld. Hvilket jo er klokkeklart forkert. Desværre tæller fakta ikke. Fordi du er ekspert i Latinamerika - blandt andet, da jeg går ud fra, du er den Jørgen Laurvig - og har en stor viden og interesse om emnet, betyder jo ikke, at du samarbejder med narkokarteller eller hvad folk nu ellers kan opfinde i et svagt øjeblik.
Folk som Henrik Finn Edtwodth Andersen kan man argumentere med og mod til solen bliver sort. Det nytter intet. Tro mig.
Fremhævet af Journalisten
Michael Kjærgård
10.08.20 11:38
Det Jørgen Laurvig siger
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right