Den seneste udgave af programmet Harddisken på P1 peger på fremtiden for det brugergenererede indhold i de klassiske medier. Fremtiden for det brugergenererede indhold på de klassiske mediers websites er ikke at bede brugerne skrive, lige hvad de har lyst til, og offentliggøre det hele.
I stedet skal medierne vælge og redigere i det brugergenererede.
I Hardisken fortalte Guardians blogredaktør, Kevin Andersson, at man redigerer i det brugergenererede indhold frem for at lade alt passere.
»Det handler ikke kun om at slette de dårlige kommentarer og smide ballademagere ud,« sagde han.
»Vores moderatorer finder de kommentarer, der kan trække diskussionen fremad. De giver dem til journalisten, der har skrevet artiklen, fordi det handler om at engagere journalisterne – ikke at kaste dem for løverne,« sagde Kevin Andersson og fortsatte: »Når man gør det på denne måde, så bliver samtalen mere høflig og civiliseret. Det er også vores ansvar. Ligesom vi har et ansvar, fordi det er os, der har skrevet artiklen.«
Reuters global community redaktør Mark Jones fortalte, at Reuters' egne journalister og samarbejdspartnere nu går på jagt efter oplysninger i nettets informationshav og præsenterer det bedste indhold for Reuters' læsere. Men kun efter at det er blevet tjekket.
»Det brugerskabte indhold skal også pakkes og distribueres på en måde, så det fremstår relevant og brugbart for Reuters' kunder, der ud over private læsere består af professionelle forretningsfolk og investorer, som har brug for finansiel information af høj kvalitet. De fleste af vores brugere er meget travle, og de har ikke tid til at søge efter deres interesseområder derude, fordi der er så meget information på nettet nu,« sagde Mark Jones til Harddiskens Henrik Føhns.
Reuters finder ikke borgerjournalisterne og bloggerne selv. I stedet har nyhedsorganisationen indgået et samarbejde med to mindre organisationer, der skal filtrere det bedste brugerskabte indhold fra.
Reuters arbejder blandt andet med et netværk af internationale bloggere, som organisationen Global Voices har lavet. Global Voices er udsprunget af Harvard University, og de hjælper Reuters med at dække vinkler og historier, som traditionelle journalister ikke har tid til at dække, eller som ikke passer ind i den type historier, som Reuters sædvanligvis dækker.
Undertegnede var selv gæst i programmet sammen med redaktør Ole Nørskov fra Mediawatch. Min deltagelse skyldes nok, at jeg har fået prædikatet som manden, der hader internettet, borgerne og demokratiet på grund af lederen 'Stop vrøvlet om en demokratisk revolution'.
Det var rart at få lov til at argumentere på baggrund af etablerede medier, der er kommet skridtet videre i forhold til det brugergenererede indhold. Nu er berøringsangsten og 'alt er lige godt'-holdningen væk til fordel for en mere pragmatisk 'lad os redigere og præsentere det bedste til glæde for brugerne'-holdning.
Det var helt befriende at høre redaktører tale om, hvordan det enkelte medie bør tage ansvaret for det brugergenererede indhold frem for diskussioner om, hvordan man slipper for ansvaret. Jeg tror, det er fremtiden for de traditionelle mediers tilgang til det brugergenererede, hvis det overhovedet skal have en fremtid. Den sikre måde at slå det brugergenererede ihjel på er bare at læsse alt på uden et mindstemål af redigering.
For hvorfor skal de gamle medier føre sig frem som de unge og revolutionerende, rent brugergenererede sites, når det er noget andet, vi kan?
Jeg tror, det ville falde hårdt til jorden og blive utroværdigt, hvis eksempelvis Politiken.dk. prøvede at være Youtube.com. Det er som at forestille sig Tøger Seidenfaden som rapperen 50 Cent.
Nettet har ændret vores liv – både privat og på arbejdet – ingen tvivl om det.
Blandt andet på grund af brugergenererede tjenester som Flickr eller YouTube, der er en fantastisk basar rig på tilbud af stærkt svingende kvalitet fra det sublime til det idiotiske. (Det er der rigtig meget af).
Alligevel skal vi professionelle mediefolk besinde os på, at vi kan noget andet, end de nye kan. Vi skal ikke forsøge at være som dem, for de slår os til enhver tid på deres banehalvdel.
Groft sagt, så er arbejdsdelingen, at de er med til at skabe mylderet, og vi kan sortere i det, skabe overblik og give aktuel og troværdig information om de vigtigste begivenheder. Hvis vi smider det væk i panik nu, hvor der er allermest brug for det og efterspørgsel efter det, så bliver vi først ligegyldige.
Vi skal ikke være en rodebutik, men understøtte læsernes behov for overblik over de vigtige diskussioner. Det brugergenererede indhold er alt for vigtigt til bare at åbne ladeporten. Vi skal invitere brugerne ind og samarbejde med dem om stærkt indhold. Og vi skal redigere det brugergenererede, så det understøtter vores niche, hvad enten det er billeder eller tekst. For brugerne kommer ikke til os for at spilde tiden.
Men hør Harddisken for de internationale indspark!
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.