Guide til Bloglines.com

Bloglines er én af mange online RSS-læsere. Når jeg præsenterer netop Bloglines, er det dog ikke helt tilfældigt. Jeg bruger nemlig tjenesten selv og er glad for det.Første skridt er at oprette en konto . 

Bloglines.com

Bloglines er én af mange online RSS-læsere. Når jeg præsenterer netop Bloglines, er det dog ikke helt tilfældigt. Jeg bruger nemlig tjenesten selv og er glad for det.

Første skridt er at oprette en konto .

Bloglines subscription

 

En emailadresse og et password er alt du behøver at udfylde. Jeg oprettede til brug for denne guide en ny gmail-konto, journalisten.blog@gmail.com, så jeg ikke risikerer at få mere spam i min arbejdsmailboks.

Indtast oplysningene og tryk "Register". Voila. Nu har du en Bloglines-konto.

Bloglines venstremenu

 

I venstremenuen, som du ser herover, finder du den vigtigste knap: Add.

Når man klikker på den, får man mulighed for at indtaste en webadresse til et RSS-feed. Men så klog er jeg ikke. Jeg ved ikke, hvor jeg kan finde det der RSS-halløj. Så jeg retter i stedet blikket mod øverste højre hjørne:

 search

Her finder jeg søgefeltet, og jeg kan tilfældigvis huske, at Politikens blogredaktør, Kim Elmose, kalder sin interessante blog for "mediehack".

Det taster jeg ind og vælger "Search for feeds" og bingo:

 

mediehack

Her er søgeresultatet. Jeg kikker "Subscribe to feed". Og får en skærm med forskellige valgmuligheder.

abonner

 

 

 Jeg kan blandt andet vælge, hvilken mappe jeg vil lægge Mediehack i. Jeg forstår ikke halvdelen og klikker derfor bare "Subscribe."

Det viser sig heldigvis at være tilstrækkeligt. I højremenuen er "Mediehack" nu dukket op:

venstrehack

 

 

Det lille tal 10 i parantesen fortæller, at der er ti ulæste indlæg.

Når jeg for fremtiden besøger en hjemmeside med et RSS-feed, kan jeg vælge at abonnere på den.

Først finder man linket til RSS-feeden. Det er typisk et ikon som dette:

 RSS

Højreklik på ikonet og vælg "Kopier genvej" – gå til Bloglines – klik "Add", højreklik med musen og sig sæt ind. Klik subscribe.

Efterhånden får man en velvoksen liste over blogs:

feedliste

 

Og nu har man for alvor glæde af oversigten. I stedet for møjsommeligt at skulle klikke sig rundt til samtlige hjemmesider, kan man på listen lynhurtigt se, hvilke blogs der er blevet opdateret.

Klik på  en af dem – Mediehack for eksempel – og de nye poster blive vist i listeform:

hackposter

 

Kvadratisk, praktisk, godt. 

Da posterne bliver vist som ren tekst uden overflødige html-kode og navigationselementer mm. bliver siderne indlæst meget hurtigt i RSS-form. Så for brugere med langsomme internetforbindelser er RSS også et must.

0 Kommentarer