Graverjournalister skriver Fritz Schur-biografi

To tidligere Cavling-nominerede JP-journalister og en freelancer skal de næste måneder skrive en biografi om erhvervsmanden Fritz Schur, der har spillet en central rolle i DONG-skaldalen.

To tidligere Cavling-nominerede JP-journalister og en freelancer skal de næste måneder skrive en biografi om erhvervsmanden Fritz Schur, der har spillet en central rolle i DONG-skaldalen.


Fritz Schurs tid som ubeskrevet erhvervsmand er forbi. Efter han for en lille måned siden fyrede Anders Eldrup som administrerende direktør i DONG, har pressen i stigende grad rettet søgelyset imod bestyrelsesformanden i både DONG, SAS og Posten Norden. Nu er nogle af Danmarks tungeste erhvervs-graverjournalister sat til at lave en biografi.

»Det skal være et portræt af manden, som ingen rigtig kender på trods af, at det aldrig er sket før i dansk erhvervshistorie, at en person har haft så mange magtfulde poster i de statslige selskaber,« siger Niels Sandøe, der skal skrive biografien sammen med Thomas G. Svaneborg og Hanne Sindbæk.

Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg arbejder som graverjournalister på Jyllands-Posten og har været nomineret til Cavling-prisen to gange for deres afdækning af "Det Store Ejendomsspil". De har også skrevet en kritisk artikelserie om Fritz Schur.

»Han var ret aggressiv og gik ret offensivt til værks i sine modsvar på vores artikler, men det er vel meget normalt, når man bliver genstand for afsløringer,« siger Niels Sandøe.

Han og Thomas G. Svaneborg har tidligere beskrevet forløbet med Fritz Schur-artiklerne i Journalisten. Her berettede de om oplevelsen af, at Fritz Schurs pressede kilder. Blandt andet udtalte en professor, at han havde følt sig presset til at trække et citat.

Den tredje forfatter på projektet er Hanne Sindbæk. Hun har tidligere skrevet et stort portræt af Fritz Schur til Berlingskes Nyhedsmagasin.

»Fritz Schur var meget venlig over for hende, så det kommer nok an på situationen. Ideen med bogen er selvfølgelig at vi skal beskrive alle siderne af manden – også de positive. Derfor er vi fortrøstningsfulde i forhold til, om han har lyst til at være med,« siger Niels Sandøe.

Bogen udgives på JP/Politikens Forlagshus i løbet af eftersommeren eller efteråret.

0 Kommentarer